Dolar 32,3753
Euro 35,0108
Altın 2.325,32
BİST 9.107,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Açık
Afyon
23°C
Açık
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 25°C
Sal 22°C

Kızılay’dan Ukrayna’ya beslenme desteği

Kızılay’dan Ukrayna’ya beslenme desteği
2

Ukrayna’daki mağdurlar için bölgeye 20 TIR insani yardım malzemesi sevk eden Kızılay, Batı Ukrayna bölgesinde de beslenme desteği sağlıyor.

Kurumsal Web Tasarım

ANKARA (İGFA) – Türkiye’den ulaştırılan yardımları Ukrayna içlerine göndermeyi sürdüren Kızılay, Ukrayna’nın Çernivtsi şehrinde yaşayan iç göçmenlere ve sınır hatlarından başka ülkelere geçmeye çalışanlara beslenme desteği veriyor.

Çernivtsi’deki Soborna Meydanı’nda mobil beslenme aracını konuşlandıran Kızılay, yoğunluğa göre beslenme noktalarını belirliyor. Kızılay ekipleri, yardımlar sırasında ilginç karşılaşmalar da yaşıyor. Kulak Burun Boğaz doktoruyken emekli olan Valeri bunun en ilginç örneklerinden.

VALERİ’DEN TÜRKİYE’YE TEŞEKKÜR

Batı Ukrayna’daki Çernivtsi şehrinde yaşayan Valeri, kızını ve torunlarını İzmir’deki arkadaşının yanına ulaşmak üzere Türkiye’ye göndermiş. Kendisi ülkesinde kalan Valeri, 22 yıl önce İstanbul’da doktor olarak görev yapmış. Şimdi emekli olan Valeri, Kızılay ekiplerinin bölgede Ukrayna halkına destek verdiğini öğrenince teşekkürlerini ifade etmek üzere ekibin yanına uğradı.

62 yaşındaki Valeri, “İnternette haberlere bakarken Kızılay’ın da burada hizmet verdiğini öğrendim. Bize yardımlarınız için teşekkür etmeye geldim. Sizin yardımlarınız ve desteğiniz önemli. Türkiye benim ikinci vatanım. Bende Türküm. 40 yaşındayken yaklaşık 22 yıl önce ben birkaç sene İstanbul’da doktor olarak görev yaptım. Kulak Burun Boğaz hastalıkları uzmanıyım, şimdi emekliyim. Sadece Türkiye bana destek oldu. İki haftadan fazladır evimizin altındaki bodrumda yaşıyoruz. Sürekli sığınak koşullarında yaşamak zor. Türk vatandaşlarını tahliye edenlerle görüştüm, kızım ve torunlarım için. Allah yardımcımız oldu, otobüste yer verildi. Kızım Viktorya ve torunlarımı Türkiye’ye gönderdim. Şimdi İstanbul’dalar. İyi bakıldıklarını öğrendim. Üzerimden büyük bir yük kalktı. Oradan da İzmir’e eski bir arkadaşımın yanına geçecekler.” diye konuştu. Ve tekrar Türkiye’ye teşekkürlerini iletti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.