Dolar 32,5010
Euro 34,5615
Altın 2.501,44
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Az Bulutlu
Afyon
23°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 13°C
Cts 17°C

Kızılay deprem bölgesi için ihtiyaç listesi yayınladı

Kızılay deprem bölgesi için ihtiyaç listesi yayınladı
2

Kızılay Genel Başkan Kerem Kınık, sosyal medya hesabından yardımda bulunmak isteyen iş insanları, firmalar ve hayırseverlere dayanışma çağrısında bulunarak ihtiyaç listesi paylaştı.

Kurumsal Web Tasarım

ANKARA (İGFA) -Depremin ardından afetzedelere yardım ulaştırmak için 7/24 çalışma esasına geçen Kızılay, 350’ye yakın profesyonel ve 1000’den fazla gönüllüsü ile hem depremzedelere hem de arama kurtarma ve sağlık personellerine destek sağlıyor.

10 ilde şiddetli şekilde hissedilen deprem için harekete geçen Kızılay, 8 Afet Müdahale Merkezi ve 11 Kızılay Şubelerinden uzman ekipler bölgeye intikal ettirdi.

Yaşanan büyük depremin ardından afet bölgesine intikal eden Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, vatandaşlara çağrıda bulunarak hasarlı evlere girilmemesi uyarısında bulundu.

Kınık, “AFAD Seviye4 seviyesinde bir afet ilan etti. Biz de Kızılay’ın tüm barınma, gıda, beslenme ve kan hizmetleri kapasitesini bölge için seferber ediyoruz. Bütün yerel şubelerimiz ve komşu şubelerimiz arama ve kurtarma çalışmalarına destek olmak üzere sahadalar. Aşevlerimiz açık. Mobil mutfak tırlarımız sahaya intikal ediyor” dedi. Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan da Kahramanmaraş’taki çalışmaları yerinde koordine etmek için deprem bölgesine ulaştı.

Kızılay, 77 ikram aracı ve 5 mobil mutfak TIR’ı ile depremden etkilenen illerde beslenme hizmeti vermek için afet bölgesinde. Ayrıca sıcak yemek, ikramlık malzeme, çorba, sıcak/soğuk içecek ve su dağıtımına devam ediyor.

Vatandaşların soğuktan etkilenmemeleri için de yoğun çaba sarf eden Kızılaycılar, battaniye, çadır ve yatak sevkini de sürdürüyor.

KIZILAY DEPREM BÖLGESİ İÇİN İHTİYAÇ LİSTESİ YAYINLADI

Genel Başkan Kınık, sosyal medya hesabından yardımda bulunmak isteyen iş insanları, firmalar ve hayırseverlere dayanışma çağrısında bulunarak ihtiyaç listesi paylaştı.

Liste şöyle;

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.