Dolar 32,4017
Euro 34,7549
Altın 2.432,80
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
20°C
Hafif Yağmurlu
Çar 20°C
Per 20°C
Cum 14°C
Cts 11°C

Kiyü’de “Ahlak Felsefesi” başlıklı söyleşi gerçekleştirildi

Kiyü’de “Ahlak Felsefesi” başlıklı söyleşi gerçekleştirildi
2

Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nde, 2021-2022 bahar yarıyılı felsefe etkinliklerinin dokuzuncusu, Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necati Demir tarafından, “Ahlak Felsefesi” başlıklı söyleşi ile gerçekleştirildi.

Kurumsal Web Tasarım

KİLİS (İGFA)- Ahlak kelimesinin terim anlamının, genel olarak, insanın duygu, düşünce, davranış ve tutumlarının yanlış veya doğru oluşunu belirleyen ilkesel yargılar sistemi olduğunu belirtti. Ahlak anlayışının temelinin, tek bir erdeme değil birçok erdeme dayandığını; bunların da aklın erdemi bilgelik/hikmet, arzunun/iştihanın erdemi cesaret ve ruhun erdemi olan ölçülülük olduğunu vurguladı.

Adalet erdeminin ise bilgelik, cesaret ve ölçülülük erdemlerinin uyumlu birlikteliği ile oluştuğunu aktaran Demir; bilgeliğin zihnin, cesaretin kalbin, ölçülülüğün ise de ruhun adaleti olduğunu ifade etti.
Demir, bir insanın iyilik yaptığında gönlünde sevinç, kötülük yaptığında üzüntü duyabildiği ölçüde
ahlaki duyarlığa sahip olduğunu anlattı. Bu hassasiyetin aynı zamanda mümin kişilerin de önemli bir
niteliği olduğunu vurguladı. Söyleşi soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.