Dolar 32,3427
Euro 35,0956
Altın 2.307,92
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 24°C

Kayseri’de ‘hayır’lı bir adım

Kayseri’de ‘hayır’lı bir adım
2

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi ile hayırsever işbirliği ile yapılacak Şevki Eren Albayrak Camii, Şevki-Nurver Albayrak Kuran Kursu ve Lojman’ın temel atma törenine katıldı.

Kurumsal Web Tasarım

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Geçtiğimiz kasım ayında Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve hayırsever işbirliği ile Melikgazi ilçesi Konaklar Mahallesi’ne Şevki Eren Albayrak Camii ile aynı parsel üzerinde yapılacak Şevki-Nurver Albayrak Kuran Kursu ve Lojman yapımı için protokol imzalanmıştı.

İşbirliği protokolü kapsamında caminin temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra Hayırsever Şevki Albayrak, Melikgazi İlçe Müftüsü Ahat Taşçı, Genel Sekreter Yardımcısı Hamdi Elcuman, Etüt ve Projeler Daire Başkanı Ahmet Şeref Bahçecioğlu katıldı.

Burada açıklama yapan Başkan Büyükkılıç, caminin hayırsever iş insanı Şevki Albayrak’ın vefat eden torunu Şevki Eren Albayrak adına yapılacağını ifade ederek, “Hayırlı bir eserin temel atma merasiminde bulunuyoruz. 750 kişinin ibadet yapabileceği, 500 metrekare büyüklüğünde şehrimize hayırlı uğurlu olsun. Kayseri denilince hayırseverleriyle meşhur olan şehir akla gelir. İşte o halkaya her zamanki gönül huzuruyla bu işlerin yanında yer alan değerli büyüğümüz Şevki ağabeyimizin ve kıymetli ailelerinin katılıyor olması bizleri memnun etmiştir” diye konuştu.

Başkan Büyükkılıç, cami inşaatının kazasız belasız tamamlanmasını temenni etti. Cami inşaatının temeli dualar eşliğinde atılırken, özel proje uygulanarak 5 milyon Türk lirası muhammen bedel ile yapılacak proje, 18 ay içerisinde tamamlandıktan sonra kullanım için Kayseri Müftülüğü’ne teslim edilecek. İnşaat alanı 545 metrekare olacak cami 750 kişi kapasiteli olup, proje içerisinde Kuran Kursu, İmam Evi ve lavabo da yer alacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.