Dolar 32,5885
Euro 34,7665
Altın 2.507,79
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 12°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Kayseri Üniversitesi’nden ‘İstiklal Marşı’ mesajı

Kayseri Üniversitesi’nden ‘İstiklal Marşı’ mesajı
2

Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, İstiklal Marşı’mızın milli marş olarak kabulünün 101. yıldönümü vesilesiyle mesaj yayımladı.

Kurumsal Web Tasarım

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa,, yayımladığı mesajında, bağımsızlığımızın, egemenliğimizin, millet olarak dirilişimizin ve yeniden var oluşumuzun en önemli simgesi olan İstiklal Marşımızın, üzerinde yaşadığımız bu toprakların nasıl bir mücadele ile vatan olduğunuı gösteren eşsiz bir eser olduğunu kaydetti.

KAYÜ Rektörü Karamustafa, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Milletleri millet yapan unsurların en başında milli marşları gelmektedir. Türk Milletinin milli marşı olan İstiklal Marşı, marşların en anlamlısı ve en güzelidir. Çünkü her mısrası milletimizin bağımsızlık mücadelesini, kahramanlığını, fedakârlığını, ezan ve bayrak sevgisini, şehit ve gazilerimizi yansıtır. Her okunduğunda dikkatle dinlenen İstiklal Marşımız, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un Türk Milletine teslim ettiği en önemli emanettir. Biz bu emaneti en iyi şekilde koruyacak ve ebediyete kadar yaşatacağız. Ülke olarak, millet olarak her anımızda sürekli birbirimizle kenetlenecek, en zor anlarımızda dahi birbirimizden hiçbir zaman ayrılmayacağız. Biz Türk Milleti olarak bir ve beraber oldukça hiçbir güç bizi yıldıramaz, yolumuzdan alı koyamaz.

Tarih boyunca türlü senaryolarla bizi bu topraklarda tutundurmamaya, dışlamaya çalışan ve her seferinde hüsrana uğrayan düşmanlarımız, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’nda ‘Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım! Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım. Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım’ mısrasında da dile getirdiği gibi; ezelden beri hür yaşamış ve hür yaşayacak Türk Milleti hiçbir zaman kimseye boyun eğmeyecektir. Yeter ki, birliğimize, imanımıza, ezanımıza, vatanımıza ve bizi biz yapan değerlerimize her zaman sahip çıkalım. Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşı’mızın kabulünün 101. yıldönümünde milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy ile vatanımızın bağımsızlığı uğruna canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.