Dolar 32,3679
Euro 34,9483
Altın 2.325,20
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Parçalı Bulutlu
Afyon
23°C
Parçalı Bulutlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 20°C

Kadınların teknoloji kariyerine Prysmian desteği

Kadınların teknoloji kariyerine Prysmian desteği
2

Türk Prysmian Kablo, kadınların teknoloji kariyerini destekleyecek.

Kurumsal Web Tasarım

İSTANBUL (İGFA) – Türk Prysmian Kablo, teknoloji alanında kadın iş gücünü artırmaya yönelik STEM IT programını duyurdu.

Şirketin 5 yıllık bir planla destekleyeceği programa, teknoloji alanında kariyer yapmak isteyen 500’ün üzerinde kadın alınacak. Adaylar, program kapsamında verilecek yoğun bir eğitimin ardından Prysmian Group bünyesinde istihdam edilecekler.

Türk Prysmian Kablo CEO’su Ülkü Özcan, teknoloji ve bilişim sektöründe kadın istihdamının yetersiz olduğuna dikkat çekerek özelikle büyük şirketlerin öncü rol üstlenmeleri gerektiğini söyledi.

2030 yılına kadar tamamen özel bir STEM IT programında kariyer yapmak isteyen yeni nesil kadınlarımıza teknik ve bilimsel roller vermek istediklerini belirten Özcan, “Program kapsamında verilecek bir dizi eğitim ile adaylar Prysmian Group Academy ve üst düzey işletme okulları arasındaki iş birlikleriyle oluşturulan kapsamlı bir eğitim ve akademik programa katılacaklar. İlk iki yıl, yeni nesil STEM Kadınlarının bilgi, beceri ve tüm potansiyellerini ortaya çıkarmalarına olanak sağlayacak eğitim kursları ve ağ oluşturma etkinlikleriyle devam edecek. Üçüncü yılda ise eğitim alan genç kadınlarımız performanslarına bağlı olarak, işin özüyle güçlü bir şekilde bağlantılı olan yeni bir role atanacaklar. Programın son iki yılı yine performans ve potansiyele dayalı liderlik kurslarıyla dolu olarak devam edecek. Yerel veya bölgesel düzeyde zorlu projelere ve iş rotasyonlarına katılarak kariyerlerine Prysmian Group’ta devam edecekler” diye konuştu.

Yaklaşık iki yıldır Türk Prysmian Kablo’da STEM IT programına dahil olan ve Üretim Mühendisi olarak görev alan Merve Candır ise, bir kadın olarak STEM alanında çalışmanın kendisi açısından çok keyifli ve değerli olduğunu kaydetti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.