Dolar 32,5969
Euro 34,8046
Altın 2.501,74
BİST 9.476,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 12°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 25°C
Sal 24°C

Kabine toplantısı sona erdi! İşte alınan yeni kararlar…

Kabine toplantısı sona erdi! İşte alınan yeni kararlar…
2

Kabine toplantısı sona erdi! İşte alınan yeni kararlar…Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi. Türkiye’de 7’den 70’e herkes Kabine toplantısını dikkatle takip ediyor. 1 Haziran alınacak kararlar açısından önemli bir gün… Esnaftan, öğrencilere milyonlarca kişi alınan kararlara odaklanmış durumda… Peki, Son Kabine (Bakanlar Kurulu) toplantısı yeni kararları neler?

Kurumsal Web Tasarım

Kabine toplantısı 31 Mayıs Pazartesi günü toplandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’nın toplantısı sonrası saat 19.50’de basına açıklama yaptı.

İşte alınan yeni kararlar:

Erdoğan: Aradan geçen iki haftalık sürede vaka ve ölüm sayılarındaki nispi azalmanın, hedeflediğimiz oranda değilse bile önemli ölçüde sürüyor olması tedbirlerin amacına ulaştığının ifadesidir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “İnşallah yıl sonuna kadar yerli aşımız olacak. Haziranı tam manasıyla bir aşı seferberliği ayına dönüştürmek için imkanları sonuna kadar zorlayacağız.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan : Haziran ayı boyunca sokağa çıkma sınırlamaları hafta içi ve cumartesi günü akşam 22 ile sabah 5 saatleri arasında uygulanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Yeme-içme yerleri 07.00-21.00 saatleri arasında belirlenen kurallara göre masaya servis yapabilecek, saat 24.00’e kadar paket servisini sürdürebilecek.”

Erdoğan: “Kahvehane, kafe, çay bahçesi, halı saha, spor salonu, lunapark gibi işletmeler kurallar çerçevesinde pazar günü hariç 07.00-21.00 arasında yarından itibaren çalışabilecek”

Erdoğan “Temmuz ayında bu kısıtlama süreleri ve günleri, vaka ve vefat sayılarındaki değişime, aşılamada kat edilen mesafeye göre yeniden belirlenecektir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Akademik takvim 13 Eylül itibarıyla başlatacaktır.”

Erdoğan: “Açık ve kapalı alanlardaki nikahlar ve nikah şeklindeki düğün törenleri, belirlenen şartlara uygun şekilde 1 Haziran’dan itibaren başlayabilecek.”

Kabine toplantısı sona erdi! İşte alınan yeni kararlar…
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.