Dolar 32,3283
Euro 35,0825
Altın 2.307,85
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Az Bulutlu
Afyon
21°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 24°C

‘İşimiz Temiz’ ile 17 ilde hijyen eğitimi

‘İşimiz Temiz’ ile 17 ilde hijyen eğitimi
2

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu tarafından Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve OPET’in desteğiyle geliştirilen “İşimiz Temiz Projesi” kapsamında pilot illerin ardından 17 ilde daha hijyen eğitimleri başlıyor.

Kurumsal Web Tasarım

ANTALYA (İGFA) – Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu tarafından Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve OPET işbirliğiyle hayata geçirilen “İşimiz Temiz Projesi”, pilot iller İzmir, Muğla ve Antalya’dan sonra Türkiye genelinde yaygınlaşıyor.

Projenin yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında İzmir, Muğla ve Antalya’ya ek olarak Adıyaman, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Konya, Mersin, Muğla, Nevşehir, Samsun ve Şanlıurfa’dan birer temsilci olmak toplam 60 il koordinatörü ile bir araya gelinerek bilgi paylaşımında bulunuldu.

Bu amaçla Antalya’da gerçekleştirilen “İşimiz Temiz Projesi Türkiye Geneli Yaygınlaştırma Toplantısı”nda İl Milli Eğitim Müdürlükleri, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu il Başkanları ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olmak üzere   60 temsilcinin katılımıyla projenin yol haritası üzerine bilgilendirme yapıldı.

Toplantıda konuşan Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Sabahattin Dülger, hijyen eğitimlerinin salgın dönemindeki önemine değindi. Dülger, “İşimiz Temiz projesi kapsamında, hijyen eğitimine ilişkin Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü olarak salgın döneminde hijyen eğitimi ve uygulamalarına ilişkin eğitimler gerçekleştirdik ve projenin pilot döneminde çok sayıda kursiyere ulaştık. Proje kapsamının genişletilmesiyle birlikte de ülke genelinde temizlik ve hijyen konusunda bir dönüşüm başlatmak istiyoruz. Bu sebeple halk eğitimi merkezlerinde bulunan görevli eğitmenlerimizin ve proje paydaşlarımızın özverili çalışmalarıyla birlikte, ülke genelinde binlerce temiz, hijyenik ve sağlıklı hizmet sunan işletme görmeyi arzuluyoruz” diye konuştu.

Verilecek eğitimler, ilgili halk eğitimi merkezlerinde yüz yüze ya da Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Uzaktan Eğitim platformu üzerinden izlenecek videolar yoluyla gerçekleştirilecek. Türkiye geneli yaygınlaşma sürecine 20 ilde başlayan projenin, daha sonraki dönemlerde 81 ilde yaygınlaştırılması hedefleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.