Dolar 32,1442
Euro 35,0031
Altın 2.458,23
BİST 10.186,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 24°C
Az Bulutlu
Afyon
24°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C

İş Güvenliği ve Sağlığının Önemi

İş Güvenliği ve Sağlığının Önemi
2

Günümüzde yapılan araştırmalar neticesinde her yıl binlerce işçi iş kazası nedeniyle hayatını kaybedebiliyor veya yaralanabiliyor. İş yerlerinde bulunan sorumlu kişiler ise tedbir almakla görevlidirler. Ülkemizde iş güvenliği sağlığının önemi ne yazık ki anlaşılamamıştır. İnşaat, Maden, metal sanayisi ağır sanayi olarak da bilinir. Bu sektörlerde çalışan işçilerin hayatlarıysa pamuk ipliğine bağlıdır. Gerekli tedbirlerin alınması, işçilerin uzun süreler çalıştırılmaması iş güvenliği açısından oldukça önem taşır. Uzun süre çalışan işçiler yorulabilir ve iş kazasına sebep olabilirler. İsg iş ilanları arayan kişiler bu duruma hassasiyet göstermelidirler.

Kurumsal Web Tasarım

İş Güvenliği Uzmanı İş İlanları

İş güvenliği uzmanlığı sorumluluk almayı gerektirir. İnternette birçok İş güvenliği uzmanı iş ilanları yer alıyor. Bir iş güvenliği uzmanının mesleğini sevmesi ve layığı ile yerine getirmesi gerekir. İş yerlerinde yaşanan kazaların önüne geçilebilmesi için alınacak birçok tedbir bulunur. Örneğin inşaatta çalışan işçiler baret kullanarak önemli bir tedbir almış olurlar. Metal sanayisinde çalışan işçileri uyarıcı levhaların asılması da iş kazalarının önüne geçilebilmesi açısından oldukça önemlidir. Ülkemiz ne yazık ki iş güvenliği kavramının önemini henüz anlayabilmiş değildir.

İş güvenliği uzmanlığı 3 ana kategoride toparlanır. C sınıfı iş güvenliği uzmanı iş ilanları daha az tehlikeli iş yerlerinde görev yapmak isteyen iş güvenlik uzmanlarının araştırdığı ilanlardandır. İş güvenlik uzmanı olabilmek için yalnızca sınavları başarılı bir şekilde geçmiş olmak yeterli olmaz. Sorumluluk sahibi, işçilerin hayatını düşünen, objektif ve tarafsız karar verebilen kişilerin bu mesleği seçmesi şarttır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.