Dolar 32,3573
Euro 34,7827
Altın 2.401,47
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 19°C
Az Bulutlu
Afyon
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 11°C
Paz 15°C
Pts 19°C

İpler; doğal bebeklere, şapkalara ve berelere dönüşüyor

İpler; doğal bebeklere, şapkalara ve berelere dönüşüyor
2

İpler, Afyonkarahisar’da hayatını sürdüren yurt öğrencilerinin ellerinde bebeklere dönüşüyor. Afyonkarahisar’da amigurumi eğitmeni olan Mine Erşan, Karahisar Gençlik Merkezi ve GSB yurtlarındaki öğrencilere eğitim veriyor. Kurs sonunda örülen bebekler, şapka ve bereler ihtiyaç sahibi olan çocuklara hediye edilecek.

Kurumsal Web Tasarım

Uzun süredir amigurumi sanatını Afyonkarahisar’da sürdüren eğitmen Mine Erşan, devlet yurdundaki öğrencilere eğitim veriyor. Eğitimlere katılımın yoğun olduğunu ve öğrencileriyle keyifli vakit geçirdiğini ifade eden Mine Erşan: ” Şehrimizde bulunan kız yurtlarında öğrencilerimize verdiğimiz amigurumi ve örgü eğitimi devam ediyor. Kursumuza talep oldukça yoğun. Öğrencilerimizle hem örgü bebek yapıyor hem de keyifli vakit geçiriyoruz. Kursumuzun bizim için başka bir önemi de var. Bu kurslarda elde edilecek olan bebekler, ihtiyaç sahibi olan çocuklara hediye edilecek. Ayrıca Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından farklı yerlerde kurulan stantlarda sergilenecek.”

Kurs dışında kendisinin de bireysel olarak bu sanatla ilgilendiğini belirten eğitmen Erşan: ” Kendim de bireysel olarak amigurumi sanatıyla ilgileniyorum. Bir Instagram hesabım var. Oluşturduğum birbirinden farklı ürünleri kendi instagram hesabımdan insanların beğenilerine sunuyorum. Hem boş vakitlerimi bu sanatı icra ederek geçiriyorum hem de ev ekonomisine katkıda bulunuyorum” ifadelerini kullandı.

“Doğal örgü bebekler günümüzde revaçta”

“Günümüzde doğal örgü bebekler diğer oyuncak türlerine göre daha fazla ilgi görüyor. Kimyasal bir madde içermediğinden dolayı aileler örgü bebekleri tercih etmeye başladı. Doğal örgü bebek sahibi olmak isteyen kişiler Instagram adresim üzerinden benimle iletişime geçebilir”

Birbirinden farklı doğal örgü bebeklerin yer aldığı Instagram hesabını siz de takip edebilirsiniz: _minelize_

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.