Dolar 32,5893
Euro 34,7427
Altın 2.497,91
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 12°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 24°C
Sal 24°C

İnanılır gibi değil! Beşiz kuzular neşe saçtı

İnanılır gibi değil! Beşiz kuzular neşe saçtı
2

İnanılır gibi değil! Beşiz kuzular neşe saçtı… Eskişehir’de küçük ve büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Adil Ülker, koyunlarından birinin dünyaya getirdiği 5 kuzuyu özenle büyütüyor., Diğer hamile olan koyunlarının da fazla yavru doğurmasını istiyor.

Kurumsal Web Tasarım

Beş yavru dünyaya getirdi

Eskişehir’in Seyitgazi İlçesine bağlı Karaören mahallesindeki çiftliğinde hayvancılık ile uğraşan Ülker, hamile ‘Sakız‘ cinsi kırma koyununun 5 tane birden yavrularının olması ile birlikte hem mutlu oldu hem de büyük bir şaşkınlık hali yaşadı. Daha önce herhangi bir şekilde beşiz yavrulayan koyun görmediğini söyleyen Ülker, en fazla dördüz doğuran bir koyun duyduğunu ifade ederek duygularını paylaştı. Tek seferde beşiz doğan kuzuların, sağlıklı bir şekilde dünyaya geldiğini belirten Ülker, 4’ünün erkek 1’inin de dişi olduğunu söyledi. Beşiz yavrulayan koyunundan sonra diğer hayvanlarının da fazla doğurmasını ümit eden Ülker, dünyaya gelen kuzuların hayatta kalması için ne gerekiyor ise yapacağını ifade etti.

İkiz olur diye düşünüyordum

Koyunun 5 tane birden doğum yapmasını büyük şaşkınlıkla ve neşe ile karşıladığını söyleyen Adil Ülker, “Daha önce hiç böyle bir şeye denk gelmedim. Geçen sene ikiz kuzuladı. Bu sene karnı çok büyüdü ve ben de ikiz olur diye düşünüyordum. İlk başta ikiz kuzuladı ve arkasından bir tane daha geldi. Koyun baktım ki hala eşiniyor. Tekrar geri yattı. Bizim koyun öğünmeye başladı. Normalde koyun doğurduktan sonra öğünmez. Bir baktım ki bir tane daha geldi. Peş peşe 3 tane daha gelmiş oldu. 5 tane kuzu olunca, Ben de şok oldum. Hem şaşırdım hem de çok sevindim. Kuzuları sürünün içinden topladım geldim buraya. Koyun kuzularını yaladı ve güzelce emzirdi. Çok mutluyum. Sağdan soldan hep duyduğum kadarıyla 3-5 tane kuzu olduktan sonra bir tanesi falan hep ölüyormuş. Benimkiler yaşıyor. 4 tanesi erkek 1 tanesi dişi. Şu anda beşizler çok sağlıklı. Beşiz oldukları için sadece biraz ufaklar. Bunlara artık takviye yapacağız. Kuzuları başka koyunlara da emzirteceğiz. Bunları aç bırakmayacağız. Aç bırakırsak ölür kuzu. Diğer hayvancı arkadaşlarım da çok sevindiler. Aradılar, kutladılar. Memnun etti yani herkese, beşiz olması” şeklinde konuştu.

Diğer hamile olan koyunlarının üçüz doğurabileceğini ifade eden Adil Ülker, tekrar beşiz doğduğu halde çok mutlu olacağını şu sözlerle vurguladı:

Diğer koyunlarımdan dördüz veya beşiz olur diye ümitlenmiyorum, ama üçüz doğuracak diye tahmin ettiğim bir koyun daha var. Yatan koyunlarım belli ediyor. İkiz doğuracak koyun düz yatıyor, yani karnının üzerine yatıyor. Tek kuzu doğuracak koyun ise karnı doyduğunda yan yatıyor. Tekrar beşiz doğarsa çok mutlu olurum. Biz yılda ortalama bir koyundan bir kuzu bekliyoruz. Ama beş kuzu birden verdiği zaman tabi ki de bizi mutlu eder.

Eskişehir – Haberler Afyon
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.