Dolar 32,4909
Euro 34,9449
Altın 2.430,59
BİST 9.810,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 22°C
Açık
Afyon
22°C
Açık
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 23°C
Pts 22°C

İl Sağlık Müdürü Bilge: “Yüksek tansiyonun birden fazla nedeni olabilir”

ESKİŞEHİR İL SAĞLIK MÜDÜRÜ PROF. DR. UĞUR BİLGE, “YÜKSEK TANSİYONUN KONTROL ALTINA ALINMASI İÇİN TÜTÜN VE ALKOL KULLANILMAMASI, SAĞLIKLI BESLENME, DÜZENLİ EGZERSİZ, TUZ TÜKETİMİNİN AZALTILMASI, FAZLA KİLO VEYA ŞİŞMANLIK VARSA KİLO VERİLMESİ YETERLİ OLABİLİR. EĞER YETERLİ OLMAZSA HEKİM KONTROLÜNDE İLAÇ BAŞLANABİLİR” DEDİ.

İl Sağlık Müdürü Bilge: “Yüksek tansiyonun birden fazla nedeni olabilir”
2

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge, “Yüksek tansiyonun kontrol altına alınması için tütün ve alkol kullanılmaması, sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz, tuz tüketiminin azaltılması, fazla kilo veya şişmanlık varsa kilo verilmesi yeterli olabilir. Eğer yeterli olmazsa hekim kontrolünde ilaç başlanabilir” dedi.

Kurumsal Web Tasarım

17 Mayıs Dünya Hipertansiyon Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge, “Dünya Hipertansiyon Günü, yüksek kan basıncından kaynaklanan önlenebilir hastalıklar olan inme, kalp ve böbrek hastalıklarına dikkat çekmek, tanı ve tedavi konusunda bilgilendirmek amacıyla organize edilmektedir. Her yıl 17 Mayıs’ta kutlanmaktadır. Bu yılın teması da ‘Tansiyonunu Kontrol Altına Al, Daha Uzun Yaşa’dır. Yüksek tansiyon, kan dolaşımı için damarlarımızda gerekli olan kan basıncının normalden fazla olmasıdır. En sık rastlanan belirtileri; baş dönmesi, baş ağrısı, kalp ağrısı, kulak çınlaması, nefes darlığı, çift veya bulanık görme, burun kanamaları ve düzensiz kalp atışlarıdır. Ancak bazı kişilerde hiç bir belirti olmayabilir. Yüksek tansiyonun birden fazla nedeni olabilir. Bu nedenler; kalıtım, cinsiyet, şeker hastalığı, şişmanlık, sigara ve alkol kullanımı, stres, yetersiz fiziksel aktivite, aşırı tuz kullanımı, sağlıksız beslenme alışkanlıkları ve yaşlılıktır. Bazen bir hastalığa bağlı olarak gelişebilir. Yüksek tansiyonun kontrol altına alınması için tütün ve alkol kullanılmaması, sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz, tuz tüketiminin azaltılması, fazla kilo veya şişmanlık varsa kilo verilmesi yeterli olabilir. Eğer yeterli olmazsa hekim kontrolünde ilaç başlanabilir” ifadelerine yer verdi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.