Dolar 32,2836
Euro 35,0421
Altın 2.473,81
BİST 10.507,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 26°C
Az Bulutlu
Afyon
26°C
Az Bulutlu
Cts 24°C
Paz 25°C
Pts 28°C
Sal 27°C

Hisarcık’ta papatya ailelerin gelir kaynağı oldu

HİSARCIK’TA PAPATYA AİLELERİN GELİR KAYNAĞI OLDU

Hisarcık’ta papatya ailelerin gelir kaynağı oldu
2

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde aileler dağlardan ve boş nadas tarlalardan topladıkları papatyaları kilogramı 60 liradan satıyorlar.

Kurumsal Web Tasarım

İlçede özellikle kadınlar dağlık kesimlerinde ve boş tarlalarda kendiliğinden doğal olarak yetişen papatyaları toplayıp eve getirdikten sonra kafa kısımlarını kopartıp özenle temizleyip kurutarak alım için ilçeye gelen tüccarlara kilosunu 60 TL’den satıyorlar.

İlçede papatya toplayan İsmail Acar, papatyanın önemli bir geçim kaynakları olduğunu ve her yıl mayıs ve haziran aylarında dağlara ve boş arazilere papatya toplamaya çıktıklarını söyledi.

Sabah erken saatlerde papatya toplamak için araziye çıktıklarını ve hava ısınıncaya kadar topladıkları papatyaları eve getirip işlediklerini anlatan Acar,” Bin bir zahmetle topladığımız papatyaları satışa hazır hale getirmek için büyük emek veriyoruz. Eve getirdiğimiz papatyaların birer birer kafalarını koparıp ayıklıyor, güneşte kuruttuktan sonra da, ilçeye İzmir’den gelen alıcılara satıyoruz. Kilogramını 60 liradan satarak evimize ek gelir sağlıyoruz” dedi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.