Dolar 32,5204
Euro 34,8681
Altın 2.435,15
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 22°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
22°C
Hafif Yağmurlu
Sal 21°C
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 15°C

Çanakkaleli̇ Öğrenci̇ler Osmaneli̇ye Hayran Kaldı

ÖĞRENCİLER OSMANELİYE HAYRAN KALDI

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Anadoluyuz Biz” projesi ile Çanakkale’den Osmaneli’ye gelen kız öğrenciler tarihi ve kültürel yerleri ziyaret etti.

Kurumsal Web Tasarım

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Anadolu’yuz Biz” projesi ile Çanakkale’den gelen kız öğrenciler, Bilecik ve ilçelerinin tarihi ve kültürel alanlarını görme imkanı buldu. Çanakkale’den gelen 40 öğrenci ilçedeki camiler, konaklar, Sakarya Nehri kıyısındaki parklar, Kadın Girişimciler Kooperatifi, gençlik merkezi gibi tesisleri, kültürel ve tarihi varlıkları ziyaret ettiler. Ardından Bilecik Şeyh Edebali ve Söğüt Ertuğrul Gazi türbelerini gezen 40 kişilik öğrenci grubu, Bilecik’e hayran kaldı. İçmeler tesislerinde akşam yemeğinde Çanakkaleli kız öğrenciler ile bir araya gelen Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, bu tür projelerle şehirlerarası gönül köprüsünü kurulduğunu belirtti. Vali Kızılkaya, öğrenciler ile tek tek ilgilenerek sohbet etti. Öğrencilerin hazırlamış olduğu müzik eğlencesine de eşlik etti. Öğrenciler Osmaneli Kaymakamı Yüksel Ünal’ı ve Belediye Başkanı Münür Şahin’i makamlarında ziyaret etti. Öğrencileri makamında kabul eden Kaymakam Ünal “Çanakkale’den, ilimize, ilçemize gelen gençlerimiz birbiriyle kaynaşarak güzel dostluklar kurarak, ülkemizin bin yıldır devam eden kardeşliğini inşallah bundan sonra da devam ettirecek. Bu projenin amacı bin yıldır süren kardeşliği pekiştirmek. Güzel kardeşlik ilişkileri kurarak, bundan sonraki hayatımızda da bu kardeşliği devam ettireceğiz. Ülkemizin dört bir köşesinde yaşayan her insanımızın acısını, üzüntüsünü, sevincini hep birlikte kalplerimizde hissediyoruz. Böylece bu dostluk ve kardeşlik ilişkisi daha da artarak devam edecek” dedi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.