Dolar 32,5461
Euro 34,8989
Altın 2.435,42
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 27°C
Az Bulutlu
Afyon
27°C
Az Bulutlu
Çar 25°C
Per 21°C
Cum 24°C
Cts 24°C

Halıfeks Yıkama Neden Yapılır?

Halıfeks Yıkama Neden Yapılır?
2

Halı temizliği genellikle haftalık veya aylık olarak yapılır. Profesyonel halı temizleyicileri, halınızı temizlemek için özel makineler ve kimyasallar kullanır. Bir halı temizleyicisinin halınızı temizlemesi saatler alabilir.

Kurumsal Web Tasarım

Halıları temizleyen makineler, kir ve lekeleri çıkararak onları dezenfekte eder. Halı yıkayıcılar, her halıyı yıkamak için aynı üç adımı kullanır: ıslatma, fırçalama ve durulamadır. Halının tamamen temizlenmesi için adımların tamamlanması gerekir. Düzenli yıkama, halıların ömrünü uzatarak, halıların görünümünü ve kokusunu büyük ölçüde iyileştirir. Halıfleks yıkama önemli bir işlemdir dikkat edilerek yıkanmalıdır.

Ek olarak, halı yıkama makineleri, halıların genel temizliği için çok faydalıdır. Çamaşır makineleri farklı boyutlarda olmasına rağmen, Türk dairelerinde nadiren 5 metrekareden büyük halılar bulunur. Apartman demografisindeki bu değişiklik, mekânda yaşayan insan sayısının artmasından kaynaklanmaktadır. Son zamanlarda küçük halılar büyük halılardan daha popüler hale geldi. Bu eğilim, 6 metrekarelik kilimlerin en yaygın tür olması gerçeğinden kaynaklanmaktadır. Yerinde halıfleks yıkama uygulaması çok fazla tercih edilmektedir.

Halıfeks Yıkama İşlemleri

Halılar makineye atılmadan önce ıslatılır. Daha sonra yıkama bandına yerleştirilmeden önce kısa bir mola vereceği bir küvete yerleştirilir. Şampuan yüklü fırçalar daha sonra yıkama işlemi sırasında şampuanı halıya uygulamak için kullanılır. Halı üzerindeki tüm malzemeler fırça ile temizlendikten sonra halı cilalanır ve daha sonraki temizliğe hazırlanmak için durulanır.

Fırçalama işlemi tamamlandıktan sonra, halının üst ve alt tarafları yüksek basınçlı su ile durulanır – bu, üst taraftaki tüm kimyasalları temizlemek için gereklidir. Basınçlı su halının üst tarafını başarılı bir şekilde temizlediğinden, kalan tüm temizlik işlemleri alt taraf işlemleri ile tamamlanmalıdır. Bu ilk yıkama aşamasından sonra halının arkası kurutulacak ve daha sonra sarılacaktır. Kaliteli bir halı yıkama makinesi bu özelliklere sahip olmalıdır. Bu işlem su tüketimini azaltmalıdır. Bu konuda iyi bir halıfleks yıkama firması bulmak için Halıfleks Yıkama sitesine bakabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.