Dolar 32,5262
Euro 34,7427
Altın 2.488,30
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Parçalı Bulutlu
Afyon
21°C
Parçalı Bulutlu
Cum 12°C
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 24°C

Güney Koreli öğrencilerden depremzedelere destek

Güney Koreli öğrencilerden depremzedelere destek
2

İzmir’de Güzelbahçe Belediyesi’nin Malatya Yeşilyurt ilçesinde kurmuş olduğu konteyner kentte Güney Kore’den gelen gençler depremzede çocuklarla birlikte etkinlik düzenledi.

Kurumsal Web Tasarım

İZMİR (İGFA) – Güzelbahçe Belediyesi’nin Malatya Yeşilyurt ilçesi Aşağıbağlar Mahallesi’nde kurmuş olduğu konteyner kentte yaşayan çocuklara  Özel Korean School International okulundan Güney Koreli öğrenciler, tatil dönemlerinde depremzede çocuklara destek olmak üzere Malatya’ya geldi.

Güzelbahçe Belediyesi tarafından oluşturulan konteyner kent alanında etkinlik düzenleyen öğrenciler, Güzelbahçe Belediye personeli ile birlikte çocuklarla güzel vakit geçirdi.

Özel Korean School International öğretmeni yapan MinjuKang, “Tatil dönemindeyiz. Bu dönemi tatil yaparak geçirmektense deprem bölgelerindeki depremzedelere yardım etmek istedik. Özellikle çocuklara yönelik etkinlikler düzenliyoruz. Yaptığımız çeşitli etkinliklerle çocuklarla zaman geçiriyoruz. Çok tatlı ve sevimliler. Bize de çok sevecen davrandılar” dedi. Konteyner kent sorumlusu olarak bölgede görevlendirilen Güzelbahçe Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Günay, “Acının dili, dini, rengi olmuyor. Dünyanın diğer ucundan gelerek burada çocuklarımızın o acı gününü bir nebze de olsa unutmalarını sağlamak için çaba gösteren Güney Koreli gençlere teşekkür ediyorum. Tatile gitmeyip depremzede çocukların yanına gelmeleri gerçekten çok kıymetli bir davranış. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.