Dolar 32,5604
Euro 34,9941
Altın 2.423,19
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 22°C
Açık
Afyon
22°C
Açık
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 22°C
Pts 22°C

Görgöz: Asfalt yol mu, parke yol mu sağlıklı ve kullanışlıdır?

Görgöz: Asfalt yol mu, parke yol mu sağlıklı ve kullanışlıdır?
2

Cumhuriyet Halk Partisi Afyon İl Başkanı Yalçın Görgöz’ün basın açıklaması:

Kurumsal Web Tasarım

Afyonumuzun il merkezindeki sokak ve caddelerin yolları, altyapı sorunlarından kaynaklı sıkça kazılıyor. 1-2 gün sonra kapanıp üzeri yine asfaltla yamanıyor. Cadde ve sokak yollarımızın neredeyse tamamı asfalt malzemesinden yapılıyor. Bildiğimiz kadarıyla asfalt veya beton asfalt yol oldukça pahalıya mal oluyor.

Altyapısı sağlıklı olmayan yerleşim yerlerinde asfalt yol yapmak hem sağlıksız hem de pahalı bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor.

Oysa yollarımızı parke taştan yapma olanağımız var. Parke yol hem daha sağlıklı, hem de daha ucuza mal oluyor. Afyonumuz gibi tarihi güzellikleri, zenginlikleri olan yerlerde şehre daha estetik bir hava katacağı aşikardır.

Parke yol daha sağlıklıdır. Çünkü yağışlı havalarda yağan yağmur sularının süzülerek yeraltına inmesini sağlıyor. Böylece sel oluşmasına, taşkınlara ve logarların tıkanmasına engel oluyor. Ayrıca parke yollar toprakla temas halinde olduğu için kentin ve yaşayanların daha rahat nefes almasına neden oluyor.

Her hangi bir sokakta alt yapı çalışması olacaksa, parkeleri söküp, arızayı giderdikten sonra tekrar yerine monte edersiniz. Hem daha hızlı hem de daha ucuza, hatta “yol” için hiç harcama yapmadan sorunu halletmiş olursunuz.
Afyonkarahisar Belediye Başkanına öneride bulunuyorum. Gelin, yeni yaptığınız kaldırım parkelerini değiştirmek, boş yere para harcamak yerine, şehir içi bütün cadde ve sokaklarımızın yollarını parke taştan yapalım.
Şehrimizi sağlıklı bir şekilde güzelleştirelim.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.