Dolar 32,5025
Euro 34,8826
Altın 2.437,41
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Açık
Afyon
23°C
Açık
Cum 25°C
Cts 24°C
Paz 22°C
Pts 21°C

Göçmen futbolcuların sorunları tartışıldı

Göçmen futbolcuların sorunları tartışıldı
2

Afrikalı göçmen futbolcuların karşılaştıkları sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı.

Kurumsal Web Tasarım

İSTANBUL (İGFA) – İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğiyle düzenlenen “Türkiye’de Göçmen Sporcular” başlıklı arama konferansı Santralİstanbul Kampüsü Enerji Müzesi’nde gerçekleşti.

İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından UNDP işbirliğiyle düzenlenen “Türkiye’de Göçmen Sporcular” başlıklı arama konferansında Afrikalı göçmen futbolcuların karşılaştıkları sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı.

Konferans, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin koordinatörlüğünde 7 ülkede 8 kurumun işbirliğinde yürütülen “Afrikalı Futbolcuların Sosyal İçerilmesi” (SİNAFE) projesi kapsamında gerçekleşti.

Projenin araştırma bulgularını paylaşan Dr. Öğr. Üyesi Yağmur Nuhrat, “Göçmenleri kapsayıcı ve eşitliği sağlayıcı adımlar atılmalı. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından göçmen futbolculara yönelik bir düzenleme yapılması önem taşıyor” dedi

Menajer, Spor Hukukçusu ve Yazar Dr. Erkut Söğüt, Afrikalı 18 yaş altındaki futbolcuların illegal yollarla Avrupa’ya göç ettirildiğine dikkat çekti. Menajerlerin Afrikalı futbolcuların göçünde kilit bir rol oynadığını belirten Söğüt, “FIFA’nın kurallarına göre 18 yaş altındaki futbolcular ülkeden ülkeye transfer edilemez.   Bu kurala tek istisna ise Avrupa Birliği üyesi ülkelerin futbolcularının AB içinde transfer edilmesi. Ancak bugün Avrupa’da pek çok büyük futbol kulübünün bu kuralı ihlal ettiğini, 100’den fazla ihlalin gerçekleştiğini ve bu kulüplerin transfer yasağı aldığını biliyoruz. Alt liglerde ise inanılmaz bir istismar yaşanıyor, orada yaşanan ihlaller ne yazık ki takip dahi edilmiyor” dedi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.