Dolar 32,3455
Euro 35,1151
Altın 2.310,52
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 24°C

Genç müzisyen şarkı sözleriyle kadınların sesini duyurmak istiyor

SELİN ÇINGIR

Genç müzisyen şarkı sözleriyle kadınların sesini duyurmak istiyor
2

Yaptığı şarkılarla haksızlığa uğrayan kadınların sesi olmak istediğini belirten Eskişehirli genç müzisyen Selin Çıngır, “Bir insana el uzatabilmenin huzurunu, söylediğim şarkılar sonrasında aldığım tüm alkışlara değişmem” diyerek bu konu hakkındaki hassasiyetini dile getirdi.

Kurumsal Web Tasarım

Müzik öğretmenliği bölümünde öğrenci olan Selin Çıngır, Eskişehir sokaklarında müzik yaparak insanların takdirini topluyor. Kendine bir piyano aldıktan sonra altı ay boyunca her sabah üniversiteye hazırlandığını anlatan genç müzisyen, bu süreçte ezilen ve şiddet gören kadınların sesi olabilme hayalinin, onu ayrıca motive ettiğini belirtti. Ailesinden müzik konusunda pek destek göremediğini anlatan Çıngır, birçok sosyal medya sitesi dâhil çeşitli mekânlarda söylediği şarkılarla hem kadınların sesi, hem de yardıma muhtaç çocukların umudu olma hayalini müziğiyle birleştiriyor. Bir insana el uzatabilmenin huzurunu, söylediği şarkılar sonrasında aldığı tüm alkışlara değişemeyeceğini vurgulayan Çıngır, “Bu yaz bir gönüllük projesi ile Afrika ve Nepal’e gidip oradakilere destek olacağım inşallah” dedi.

“Eskişehir’de profesyonel anlamda işler yapan birçok müzisyenle tanıştım”

Aldığı müzik eğitimiyle birlikte hem teknik bilgisinin hem de çalabildiği enstrüman sayısının arttığını dile getiren Selin Çıngır, Eskişehir Senfoni Orkestrası’ndaki Çellist Aygül Yerlikaya ile çello hakkındaki çalışmalarından bahsetti. Ana enstrümanı olan çelloya, gitar ve vokali de ekleyerek elektronik müzik tarzında şarkılar yapmak istediğini belirten Çıngır, “Eskişehir’de profesyonel anlamda işler yapan birçok müzisyenle tanıştım ve bunun çok faydasını gördüm” diyerek şunları belirtti;

“Müzik sayesinde insanın kendini ifade edebilmesi harika bir yol gerçekten. Çünkü hem dinleyenleri hem de söyleyeni o yol üzerinde birleştiriyor. Ben söz yazarken meseleyi sosyoloji, psikoloji ve insan varoluşu üzerine dayandırıyorum. Dünya ve toplum gidişatı üzerine düşündüklerimi, müziğimle harmanlayıp insanların zihinlerinde sorgulatmaya çalışıyorum.”

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.