Dolar 32,4909
Euro 34,9449
Altın 2.430,59
BİST 9.810,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 22°C
Açık
Afyon
22°C
Açık
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 23°C
Pts 22°C

Gaziantep’te zabıta ekipleri kaldırımları denetliyor

Gaziantep’te zabıta ekipleri kaldırımları denetliyor
2

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Ekipleri, yaya kaldırımlarında işgallerle yaya ve engelli geçişlerini kapatan araç parklarına karşı denetimlerini sürdürüyor.

Kurumsal Web Tasarım

GAZİANTEP (İGFA)- Şubat ayında, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler yapılan denetimlerde belirtilen kurallara uymayan işletme veya şahıslar hakkında 309 yasal işlem uyguladı. Denetimlere 13 adet motorize ve 17 adet yaya ekip olarak toplam 62 personel katıldı. Kamuya ait kaldırımların inşaat malzemeleri, mal satışı veya ürün yerleştirmeleriyle kapatılması sonucu yaya ve engelli vatandaşların geçişlerini kapatarak, yayaların motorlu araçlara ait trafik yollarında yürümek zorunda kalmalarını önlemek, olası kazaların önüne geçmek için denetimler ekipler tarafından sürdürülmeye devam edecek.

Konu hakkında açıklamada bulunan Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Dr. Cafer Yılmaz, ekiplerin özverili bir şekilde çalıştığını belirterek şunları söyledi: “Kentin dört bir yanında yapılan denetimlerde ilgili kanun ve yönetmeliğe aykırı davranan vatandaşlar ve işletmelere yönelik yasal işlemleri uyguluyoruz. Kaldırımları işgal edenler kent estetiğini bozdukları gibi kaldırımların kullanımına aykırı olarak yayaların ulaşımında da sıkıntılara neden oluyorlar. Amaç dışı kullanımlar ayrıca kaldırım plakalarında çökme, kırılma ve bunun gibi olumsuzlukları da beraberinde getiriyor. Kamu malı da hasar almış oluyor. Bu gibi durumlara şahit olan vatandaşlarımızın bizimle ALO 153 aracılığıyla iletişime geçmelerini rica ediyoruz. Ekiplerimiz denetimlerini şehrin dört bir yanında aralıksız sürdürecek.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.