Dolar 32,3299
Euro 35,0822
Altın 2.286,60
BİST 8.967,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Gaziantep Valisi Gül, G-10’la buluştu

Gaziantep Valisi Gül, G-10’la buluştu
2

G-10 Gaziantep Gazeteler Birliği’ni oluşturan 10 yerel Gazete İmtiyaz Sahibi, Gaziantep Valisi Davut Gül ile bir araya gelerek yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek görüş ve önerilerini paylaştılar.

Kurumsal Web Tasarım

KİLİS (İGFA)- TBMM Gaziantep Milletvekilleri, Gaziantep Büyükşehir, Şahinbey ve Şehitkamil Belediye Başkanları, OSB Yönetimi, GTO Başkanı ve Basın İlan Kurumu Yönetimi ile bir araya gelen G-10 Gazeteler Birliği üyeleri Gaziantep Valisi Davut Gül ile bir araya geldiler.

Yerelde basının güçlenmesi için yaptıkları projeler, talep ve beklentiler ile yaşanan süreçte elde edilen kazanımlarını Vali Davut Gül ile paylaşan G-10 Gazeteler Birliğini oluşturan heyet yine önemli bir toplantıya katıldı.

Vali Davut Gül’e yerel basınla ilgili bilgiler veren heyet, “G-10 Gazeteler Birliği olarak 10 gazetenin oluşumu ile yola çıktık ve kazanımlarımızı resmi ilan alma hakkına sahip 14 gazete ile paylaşıyoruz. Burada amacımız yerel basının hakları ve elde etmeleri gereken kazanımların ilgili mercilere anlatılmasıdır. Bu bağlamda bir dizi görüşme yaparak yerel gazetelerin ilan paylarının artırımını sağladık ancak burada kamu kurumlarındaki beklenti ve çözüm önerilerini Valimiz Davut Gül ile paylaşma ihtiyacı duyduk. Vali Gül, önerilen çalışma rotası ve haklı taleplerimizin yerine getirilmesi için gerekli birimlere talimat vereceğini belirterek yerel basına olan desteklerin artmasıyla hakların kaybının önüne geçileceğini belirtti. Vali Davut Gül’ün anlayışlı yaklaşımı, çözüm odaklı tavrı ve yerel basına verdiği önem biz G-10 üyelerini oldukça mutlu etti” dediler.

Gaziantep Valisi Davut Gül’de, basının özellikle resmi ilanlardaki hak arayışlarını yerinde bulduğunu belirterek, “Devletimiz resmi ilan alan ve bir dizi şartları yerine getirmek zorunda olan Basın İlan Kurumu’na bağlı günlük gazetelerin desteklenmesi için bir dizi projeler üretmiş ve bunları hayata geçirmiş. Yerel gazetelerin hakları olan resmi ilanlarda kamu kurumları olarak eksik yapılan bir
şey varsa bunun tamamlanması için hem G-10 ekibinden hem de Valilik personelinden oluşan bir irtibat, çalışma grubu ile sorunlar ve çözüm yollarını tartışmaya açtık. Bu aşamada maliyet artışı ile sıkıntılı dönem geçiren yerel basının ayakta durmasına Devletimizin temsili açısından yapılması gereken her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu bilmenizi isterim. Basın-Devlet ve Millet ilişkisi açısından sesimiz olduğu için özellikle yerel basına kentimiz adına Devletimiz adına yasalar çerçevesinde gereken haklarını almaları için öncü olacağımızı bilmenizi isterim” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.