Dolar 32,3590
Euro 34,6751
Altın 2.393,98
BİST 10.165,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 19°C
Az Bulutlu
Afyon
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 10°C
Paz 16°C
Pts 20°C

Garo Paylan için ‘dokunulmazlık’ önerisi

Garo Paylan için ‘dokunulmazlık’  önerisi
2

Batı Asya Araştırmaları Enstitüsü (BAAE) Başkanı Prof. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu, HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan’ın Türkiye Büyük Millet Meclisine sözde ‘ermeni soykırımının’ tanınması için verdiği teklife sert tepki gösterdi.

Kurumsal Web Tasarım

Tural ŞAHBAZLI (KAHRAMANMARAŞ İGFA)
Batı Asya Araştırmaları Enstitüsü (BAAE) Başkanı Prof. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu,  HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan’ın Türkiye Büyük Millet Meclisine sözde ‘ermeni soykırımının’ tanınması için verdiği teklife sert tepki gösterdi.

Vatanını seven milletvekillerine görev çağrısında bulunan Batı Asya Araştırmaları Enstitüsü (BAAE) Başkanı Yardımcıoğlu: “Fransa ‘Ermeni soykırımı yok’ demeyi suç sayan yasayı çıkarabilmişse biz de ivedilikle ‘Ermeni soykırımı var’ demeyi suç sayan yasayı çıkarmalıyız” dedi.

Milletvekili Paylan’ın teklifinin hadsizce olduğunu savunan Başkan Yardımcıoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “1915 yılında Osmanlı Devleti’nde yaşanan olaylar hakkında tarihi ve hukuki dayanaklardan yoksun asılsız iddiaları esas alan sözde teklifin, Türkiye düşmanlığından başka bir amacı yoktur. TBMM’de milletvekili sıfatlı bir varlık ‘Ermeni soykırımı tanınsın’ diye kanun teklifi verme cüretini gösterebiliyorsa bu toprağı vatan bilen ve tarihine kara leke sürdürülmesine asla izin vermeyi kabul etmeyen milletvekilleri de bu adam müsveddesinin dokunulmazlığının kaldırılması için hiç beklemeden gereğini yapmalıdır. Bu şahsın yeri meclis değil Türkiye düşmanlarının yanıdır. Bu melun zihniyet bir an önce yargı önünde hesap vermelidir. Biz Anadolu çocukları olarak soykırım nedir bilmeyiz ama soysuzu nerede olsa tanır, biliriz. “Fransa, ‘Ermeni soykırımı yok’ demeyi suç sayan yasayı çıkarabilmişse biz de ivedilikle ‘Ermeni soykırımı var’ demeyi suç sayan yasayı çıkarmalıyız. Bu memlekette vatan hainlerinin gösterdiği cesareti iktidar partisi ve mecliste bulunan tüm vatanseverler çok daha gür bir şekilde göstermelidir. Milletimizin beklentisi de bu yöndedir. Bunun aksi bir durumu anlamayacağımız gibi anlamamızda mümkün değildir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.