Dolar 32,5801
Euro 34,7733
Altın 2.509,80
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 12°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Fi̇zyomer Bi̇r Bebeği̇n Daha Hayatına Umut Oldu

KÜÇÜK O.K. 1 YAŞINDAN BU YANA ESKİŞEHİR FİZYOMER TERAPİA’DA GÖRDÜĞÜ FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON SONRASINDA BÜYÜK İLERLEME KAYDETTİ.

Fi̇zyomer Bi̇r Bebeği̇n Daha Hayatına Umut Oldu
2

Daha 28 günlükken ’Spina Bifida’ hastalığı nedeniyle ameliyat olan, sonrasında 3 ay önce kalça çıkığı için yeniden cerrahi müdahale yapılan Özbekistanlı küçük O.K. şimdi 2,5 yaşında. Küçük O.K. 1 yaşından bu yana Eskişehir Fizyomer Terapia’da gördüğü fizik tedavi ve rehabilitasyon sonrasında büyük ilerleme kaydetti.

Kurumsal Web Tasarım

Omurgayı oluşturan kemiklerin omuriliği tamamen örtmediği ve omurilik ve ilişkili sinirlerin açıkta kaldığı bir durum olan Spina Bifida hastalığına yakalanan ve Özbekistan’da yaşayan 2,5 yaşındaki O.K., annesi N.Y. ile birlikte geldiği Eskişehir Fizyomer Terapia Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi’nde tedavi görüyor. Anne N.Y. erken dönemlerde kalça çıkığı sorunu da yaşayan çocuğunun sağlığına kavuşmaya başlamasının mutluluğunu paylaştı.

Anne, hamilelik sürecinde gittiği doktor kontrollerinde hiçbir doktorun çocuğunda bu hastalığın olduğunu fark etmediğini anlattı. Anne N.Y. İstanbul’da görüştüğü doktorun, ‘Eğer hamileyken ultrasonda fark etselerdi, doğumdan önce bu hastalık anne karnındayken tedavi edilebilirdi’ açıklamasıyla büyük üzüntü yaşadığını dile getirdi. Doğumda çocuğunun ters doğum ile (baş yerine ayaklardan) geldiğini bu nedenle sezaryen ile doğum gerçekleştirdiğini kaydeden anne N.Y. çocuğunun hastalığının doğum sonrasında kendisine söylendiğinde büyük bir şok ve üzüntü yaşadığını söyledi. Küçük O.K spina bifida hastalığı nedeniyle sırtında yuvarlak bir çıkıntı olarak duran kistin 28 günlükken, ameliyatla alındığını ifade eden anne N.Y. bebeğinin ameliyat sonrasında zorlu bir süreç geçirdiğini anlattı. Anne N.Y.yaşadığı sıkıntıları şu sözlerle aktardı:

“Kızım çok küçüktü ve ağrıları çok fazlaydı, daha sonra yine bu hastalıkla ilişkili olarak 1 yaşında kalça çıkığı problemi de yaşadı, ama çok şükür bu ameliyat daha kolay oldu ve bu sorunu da atlattık.”

Kızının hastalığının tedavisiyle ilgili neler yapılabileceğini eşi ile birlikte çok araştırdıklarını anlatan anne N.Y. tedavi sürecini ise şöyle aktardı:

“Önce İstanbul’a geldik sırtındaki kist için ve hastalıkla ilgili bilgi aldık. Sonra eşim, çocuğumuzun hastalığının tedavisi için araştırmalara başladı, ‘en iyi fizik tedaviye nereden ulaşabiliriz diye’ ve Eskişehir’de Fizyomer Terapia’yı bulduk. Burayla ilgili olarak çok fazla tavsiye ve övgü görünce biz de çocuğumuzu sağlığına kavuşturmak için burayı tercih ettik. 1,5 yaşındayken burada tedavisine başlandı, 3 aylık bir tedavi sonrasında ülkemize döndük, şimdi tedavinin devamı için yine buradayız. Buradaki rehabilitasyon sürecinde, fizyoterapistler kızıma yalnızca fizik tedavi uygulamaları yapmadılar, onunla arkadaş oldular, çok ilgilendiler. Şimdi hepsinin adını biliyor ve onlarla oyunlar oynuyor. Bir süre sonra döneceğimizi söylediğimde ‘Ben Fizyomer’de kalacağım’ diyor. Burası gerçekten bir yuva gibi oldu kızım için, onun severek gelmesi tedavisi için de çok olumlu oldu. Tedaviye ilk geldiğimizde çocuğumuz sadece oturma, yatma ve yatakta dönme hareketlerini yapabiliyordu. Ama şimdi Fizyomer’de gördüğümüz tedaviler sonrasında yürüyebilme, vücudunu her yöne hareket ettirebilme, dik durabilme ve çok daha fazla fiziksel hareket becerisi kazandı. Bunları artık yapabiliyor.”

Fizik tedavi hareketlerinin kendisine de öğretildiğini ve evde bunları belirtilen zamanlarda çocuğuna uyguladığını dile getiren Anne N.Y.“Burada öğrendiklerimi evde de uygulayarak kızımın tedavisinin yarım kalmaması için elimden geleni yapıyorum. Bir sonraki gelişimize kadar, doktorlarımız ve fizyoterapistlerimizle iletişimde kalarak, tedavimizi sürdüreceğiz. Çocuğum tamamen iyileşene, kendi başına yürüyebilene kadar tedaviye devam edeceğiz. Onun bu gelişimi bizi çok mutlu ediyor. Fizyomer’e ve ekibine çok teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.