Dolar 32,3804
Euro 34,7367
Altın 2.400,13
BİST 10.168,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 19°C
Az Bulutlu
Afyon
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 11°C
Paz 16°C
Pts 20°C

“6-7 yaşlarında mutlaka ortodontik muayene yapılmalı”

“6-7 yaşlarında mutlaka ortodontik muayene yapılmalı”
2

Gün FM’de yayınlanan Sağlık Olsun programına Afyon Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Ana Bilim Dalı’ndan Dr. Öğrt. Üyesi Meryem Akpınar konuk oldu. Akpınar programda ortodontik tedaviler konusunda bilgiler verdi.

Kurumsal Web Tasarım

Ortodontinin kelime anlamının düzgün diş olduğunu söyleyen Akpınar, “Ortodonti, dişlerin birbirleriyle, dişlerin çenelerle, çenelerin birbirleriyle ve yüzle ilişkisini inceleyen, teşhis ve tedavisiyle ilgilenen Diş Hekimliğinin bir uzmanlık dalıdır. Ortodonti tedavisi Diş Hekimliği Fakültesini bitirdikten sonra herhangi Ortodonti Ana Bilim Dalında doktora yada uzmanlık eğitimi almış kişiler tarafından yapılabilir. Ortodontik tedavi 7’den 77’ye, uygun olan herkese uygulanabilir. Herhangi bir yaş söz konusu değildir. Erişkin hastalara da bu tedaviyi uyguluyoruz” diye konuştu.

“Ağız hijyeni çok önemli”

6-7 yaşlarında çocukların ortodontik muayenesinin yapılmasının önemli olduğunu kaydeden Akpınar, “Anne ve babaların fark edemedikleri noktalar olabilir. Bunun için mutlaka bir uzmanın muayene etmesi önemlidir. Veya sorun olarak gördüklerinin aslında sorun olmadığı yapılan muayene ile anlaşılır. Çocuklarımıza ağız hijyeni konusunda da anne ve babalarımız örnek olsunlar. Bu konu çok önemli” şeklinde değerlendirmede bulundu.