Dolar 32,5988
Euro 34,7628
Altın 2.496,63
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 12°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 24°C
Sal 24°C

Estetikli kadınlar neden birbirine benzetiliyor?

Estetikli kadınlar neden birbirine  benzetiliyor?
2

Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ömer Mutlu, son yıllarda estetik yaptıran neredeyse bütün kadınların neden birbirine benzediği sorusunun merak edilen cevabını verdi.

Kurumsal Web Tasarım

BURSA (İGFA)- Son yıllarda kadınlar kadar erkekler arasında da yaygınlaşan estetik operasyon ve müdaheleler bununla birlikte çeşitli olumsuzlukları da beraberinde getirmeye başladı. Özellikle son dönemde estetik yaptıran kadınların birbirine benzedikleri halk arasında da yaygın bir kanı haline geldi. Nedeni çok merak edilen bu sorunun yanıtını veren Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ömer Mutlu, “Özellikle kadınlar için; ‘Bunların hepsini aynı doktor mu ameliyat etti?’ esprisi benim ve meslektaşlarımın da kulağına kadar gelir oldu. Fakat bu tespiti yapanlar haklı. Çünkü zaman zaman ben de aynı şeyi düşünüyorum” dedi. 

DOLGU VE BOTOKS HER YÜZ İÇİN FARKLI UYGULANMALI

Estetik amaçlı müdahele edilen yüzlerin birbirine benzemesindeki en büyük etkenlerden birinin dolgu ve botoks uygulamalarının gereğinden fazla yapılmasına bağlayan Op. Dr. Ömer Mutlu, burada uygulamayı yapan hekim kadar hastanın da bilinçli olması gerektiğine dikkat çekti. Dr. Mutlu, “Estetik işlemler yaptıran hastaların birbirine benzemesinin en temel sebebi; uygulamaların standardize edilip kişiye özgü olmamasıdır. Yüzdeki değişikliği sağlayan en etkili ve hızlı sonuç aldıran uygulamaların başında dolgu ve botoks geliyor. Dolgu ve botoks her insanın yüz yapısı, yaşı, cildinin özellikleri ve bunun gibi bir çok etken göz önünde bulundurularak uygulanır. Bunlar dikkat almadan gelişi güzel yapılan uygulamalar bir süre sonra sizi doğal görüntünüzden uzaklaştıracaktır” diye konuştu. 

FAZLA BOKOS UYGULAMAK SİZİ DAHA GÜZEL YAPMAZ

Gereğinden fazla yapılan uygulamalar sizi güzelleştirmenin tam aksine  kendi doğal görüntünüzden uzaklaştırıp sizleri yapay ve birbirine benzeyen yüzlere sürekleyebilceğini belirten Op. Dr. Ömer Mutlu, sözlerine şöyle devam etti; “Elbette bizim işimiz insanları daha genç ve güzel görünür kılmak. Fakat bu talep sağlınıza olumsuz yönde etkileyecek yada sizi aslında daha kötü bir görüntüye kavuşturacaksa bunu hiç bir hekim kabul etmez. Eğer birbirine benzeyen estetikli kadınlardan biri olmak istemiyorsanız; önce yaptıracağınız uygulama ve işlemler konusunda size tavsiyelerde bulunan hekiminize kulak vermelisiniz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.