Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 17°C
Az Bulutlu
Afyon
17°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 25°C
Sal 26°C
Çar 22°C

Esogü Tıp Fakültesi̇ Öğreti̇m Üyesi̇ Prof. Dr. Bülent Görenek Avrupa Kardi̇yoloji̇ Kongresi̇nde Görev Aldı

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ KARDİYOLOJİ ANA BİLİM DALI ÖĞRETİM ÜYESİ PROF. DR. BÜLENT GÖRENEK, 26-29 AĞUSTOS TARİHLERİNDE BARSELONA’DA GERÇEKLEŞTİRİLEN AVRUPA KARDİYOLOJİ KONGRESİNDE İKİ OTURUMA BAŞKANLIK YAPTI.

Esogü Tıp Fakültesi̇ Öğreti̇m Üyesi̇ Prof. Dr. Bülent Görenek Avrupa Kardi̇yoloji̇ Kongresi̇nde Görev Aldı
2

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Bülent Görenek, 26-29 Ağustos tarihlerinde Barselona’da gerçekleştirilen Avrupa Kardiyoloji Kongresinde iki oturuma başkanlık yaptı.

Kurumsal Web Tasarım

Kardiyoloji alanında dünyanın en geniş katılımlı kongresi olan Avrupa Kardiyoloji Kongresi, 26-29 Ağustos 2022 tarihleri arasında İspanya’nın Barselona kentinde yapıldı. Çoğu kardiyoloji uzmanı olan on binlerce hekimin iştirak ettiği kongrede, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Bülent Görenek iki önemli bilimsel oturuma başkanlık yaptı.

“ESOGÜ’de başarı ile gerçekleştirilmektedir”

Bu bilimsel oturumlardan birinde kalbin kulakçıklarından kaynaklanan “atriyum fibrilasyonu” adı verilen çarpıntıdaki son gelişmelerin ele alındığını belirten Prof. Dr. Bülent Görenek, “Bu çarpıntı bazen hastalar tarafından hissedilmeyebilmektedir. Ancak hasta hissetmese de ‘atriyum fibrilasyon’ inmeye sebep olabilmektedir. Bu durumlarda çarpıntıyı tespit etmek için çeşitli tıbbi cihazlardan yararlanılması önem taşımaktadır. Ayrıca kalp yetmezliğinin eşlik ettiği durumlarda ‘ablasyon’ denilen yöntemle çarpıntıya neden olan dokuların yakma ya da dondurma yöntemi ile tedavi edilmesi önemlidir. Çarpıntı tedavisinde en son teknolojinin kullanıldığı ablasyon işlemleri yıllardır ESOGÜ’de başarı ile gerçekleştirilmektedir. Bunun ötesinde öğretim üyelerimiz uluslararası pek çok bilimsel kılavuzun hazırlanmasında görev alarak mesleki bilgi ve deneyimlerini dünyanın çeşitli ülkelerinden pek çok bilim insanı ile paylaşmaktadır.”

Prof. Dr. Bülent Görenek Barselona’daki kongrede sunulan ve yayınlanan “Kalbin Karıncıklarından Kaynaklanan Çarpıntıların Önlenmesi ve Kalp Nedenli Ani Ölümlerden Korunma” isimli uluslararası bilimsel kılavuzun hazırlanmasında da görev aldı.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.