Dolar 32,5212
Euro 34,8210
Altın 2.426,36
BİST 9.695,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 24°C
Az Bulutlu
Afyon
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 22°C

Esnaftan dövize yazılı tepki

NEJDET AYDOĞDU’NUN ‘YÜKSEK DÖVİZE İNAT, TÜM ÜRÜNLERİMİZ ESKİ FİYAT’ YAZISI DİKKAT ÇEKİYOR

Esnaftan dövize yazılı tepki
2

Eskişehir’de bir esnaf, dükkanın camına astığı yazı ile döviz artışından yaşanan suni fiyat artırımlarına tepki gösterdi.

Kurumsal Web Tasarım

Eskişehir’de bir nalbur dükkanının camında asılı olan ‘Yüksek dövize inat, tüm ürünlerimiz eski fiyat’ yazısı vatandaşların dikkatini çekiyor. Dükkana alışveriş yapmak için gelen vatandaşlardan olumlu tepkiler alan yazı, dükkan sahibi tarafından dövizde yaşanan artışlardan dolayı fahiş fiyat artırımı yapan esnaflara dikkat çekmek adına asıldı. Yazının asılmasıyla birlikte dükkan sahibi Nejdet Aydoğdu, vatandaşlara karşı daha dürüst bir ticaret yapabilmek adına yazıyı astıklarını söyledi.

“Herkes birbirine yardımcı olmalı”

42 yıldır nalbur dükkanı sahibi olan Nejdet Aydoğdu, insanların 6 aydır fiyatlarda yaşanan oynamalardan çok bunaldığını belirtti. Dövizde yaşanan değişiklikleri bazı esnafların çok fazla suistimal ettiğini belirten Aydoğdu, “Bizim sektörümüzde yer alan ürünlere son zamanlarda yüzde 100’e yakın zamlar geldi. Biz bu zamları fiyatlarımıza yansıtmıyoruz. Fiyatlarımıza dövize bağlı olarak arttırmıyoruz. 6 ay öncesinin fiyatlarıyla vatandaşlarımıza satış yapıyoruz. Malzemelerimizde minimum karlarla etikete yansıtıyoruz. Bunun sebebi de vatandaşlarımız rahatça alışveriş yaptıklarında biz çok mutlu oluyoruz. Müslüman bir ülkede yaşıyorsak dürüst şekilde ticaret yapmalıyız. Müslüman Müslümanı aldatmamalıdır. Herkes birbirine yardımcı olmalı. Diğer esnaflardan da aynı uygulamayı bekliyoruz” dedi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.