Dolar 32,4153
Euro 34,6875
Altın 2.428,36
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
20°C
Hafif Yağmurlu
Çar 21°C
Per 20°C
Cum 14°C
Cts 11°C

Eskişehirli miniklere Mandala Atölyesi

Eskişehirli miniklere Mandala Atölyesi
2

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Masal Şatosu’nda P4C(Çocuklar için felsefe) Mandala Atölyesi gerçekleştirildi.

Kurumsal Web Tasarım

ESKİŞEHİR (İGFA) – Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Masal Şatosu’nun çocuklara yönelik birbirinden özel atölyeleri devam ediyor. Bu kapsamda ilkbahar gündönümüne yaklaştığımız bu günlerde 21 Mart ekinoksuna özel kavram doğadaki ve hayatımızdaki döngülerin soruşturulduğu bir P4C(çocuklar için felsefe) Mandala Atölyesi gerçekleştirildi.

Atölyede mevsim döngüsü ile birlikte doğanın döngüsü ve yenilenme süreci, bu süreçte insanların doğal akışa etkisi ve müdahalesi tartışıldı. Atölyede ayrıca doğanın insana rağmen yenilenme mücadelesini ve bu mücadeleye nasıl yardımcı olunacağı konuşuldu.

Çocuk- ebeveyn katılımlı olan atölyede P4C soruşturmasının ardından döngüsel bir sanat dalı olan mandala, kağıt üzerinde değil, doğadan toplanan malzemeler ile yapıldı. Döngüsel tasarımların fotoğrafları çekilip, doğadan alınan malzemeler yine doğaya bırakarak doğa mandalası çalışmaları tamamlandı.

Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Madde 4 (Nitelikli Eğitim) ve Madde 13 (İklim Eylemi)’e de vurgu yapan “Demeter’in Mevsimleri” atölyesinde doğanın döngüsü kavranıldı ve ekolojik dengenin korunması için bireysel olarak neler yapılabileceği konusunda farkındalık kazanıldı. Masal Şatosu atölyeleri düşündüren ve sorgulayan içerikleri ile devam edecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.