Dolar 32,3687
Euro 34,9670
Altın 2.325,46
BİST 9.144,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Parçalı Bulutlu
Afyon
23°C
Parçalı Bulutlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 25°C
Sal 20°C

Erbaş: “Şehitlik ve gazilik Kuran-ı Kerim ve Peygamber efendimiz tarafından övülmüştür”

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI PROF. DR. ALİ ERBAŞ, ŞEHİTLİK VE GAZİLİĞİN KURAN-I KERİM VE PEYGAMBER EFENDİMİZ H.Z. MUHAMMET (S.A.V.) TARAFINDAN ÖVÜLEN BİR MAKAM OLDUĞUNU İFADE EDEREK, “AYNI ZAMANDA MİLLETİMİZİN HER BİR FERDİNİN GÖZÜNÜ KIRPMADAN VATAN, MİLLET, EZAN, BAYRAK İÇİN ŞEHİT VE GAZİ OLMAK ADINA KOŞACAĞI BİR RUHTUR” DEDİ.

Erbaş: “Şehitlik ve gazilik Kuran-ı Kerim ve Peygamber efendimiz tarafından övülmüştür”
2

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, şehitlik ve gaziliğin Kuran-ı Kerim ve Peygamber efendimiz H.Z. Muhammet (S.A.V.) tarafından övülen bir makam olduğunu ifade ederek, “Aynı zamanda milletimizin her bir ferdinin gözünü kırpmadan vatan, millet, ezan, bayrak için şehit ve gazi olmak adına koşacağı bir ruhtur” dedi.

Kurumsal Web Tasarım

Başkan Erbaş, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesini ziyaret etti. Ziyarette Erbaş, dernek başkanı Gazi İsmail Kumartaşlı ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Dernekte hazır bulunan şehit aileleri ve gazilerle sohbet eden Erbaş, Başkan Kumartaşlı’dan şube hakkında bilgiler aldı. Ketteki şehit aileleri ve gaziler için yapılan çalışmalarında değerlendirildiği ziyarette dernek binasını gezen Erbaş, mekana hayran kaldığını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Başkan Kumartaşlı’nın teşekkür plaketi ve dernek madalyasını takdim ettiği Prof. Dr. Ali Erbaş, ziyaretçi defterine duygularını yazdı. Ardından bir açıklama yapan Başkan Erbaş, “Şehitlik ve gazilik Kuran-ı Kerim ve Peygamber efendimiz tarafından övülmüştür. Aynı zamanda milletimizin her bir ferdinin gözünü kırpmadan vatan, millet, ezan, bayrak için şehit ve gazi olmak adına koşacağı bir ruhtur. İşte buradaki tüm şehit ve gazilerimiz bu ruh ile bu büyük mertebeye ulaşmışlardır. Rabbim tüm şehitlerimize rahmet gazilerimize sağlıklı ömürler nasip eylesin. Bu değerli mekanın kurulmasında emeği geçen herkesten Allah razı olsun” dedi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.