Dolar 32,3761
Euro 34,7901
Altın 2.434,45
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
21°C
Hafif Yağmurlu
Sal 20°C
Çar 20°C
Per 19°C
Cum 15°C

Si̇yer-İ Nebi̇ Yarışması İçi̇n Kayıtlar Başladı

Si̇yer-İ Nebi̇ Yarışması İçi̇n Kayıtlar Başladı
2

Anadolu Gençlik Derneği tarafından düzenlenen, lise öğrencilerine yönelik Siyer-i Nebi yarışması için kayıtlar başladı.

Kurumsal Web Tasarım

Hem Türkiye geneli hem de Afyonkarahisar geneli ödüllerin bulunduğu yarışmanın kitapları AGD Afyonkarahisar Şube binasından ve okul idarelerinden ücretsiz olarak temin edilebiliyor. Lise öğrencileri için yapılacak sınavda sorulacak sorular Ahmet Cevdet Paşa’nın ‘Son Peygamber Hazreti Muhammed’ kitabından hazırlanacak, sınav tarihi ise 17 Aralık 2022.

Geçen yıl Türkiye geneli yaklaşık olarak 500 bine yakın öğrencinin katıldığı sınavda bu sene hedef 1 milyon öğrenciye ulaşmak. Türkiye geneli ve Afyonkarahisar geneli ödüllerin verileceği yarışmada Afyonkarahisar merkez ve ilçeleri olmak üzere 5 bine yakın öğrencinin sınava katılması bekleniyor.

AGD Afyonkarahisar Şube başkanı Muharrem Coşkun yarışmayla ilgili olarak bir açıklamada bulundu. Coşkun, “Derneğimizin gençlik çalışmalarından biri olan Siyer-i Nebi Yarışması yıllardır düzenleniyor ve her yıl yüzbinlerce gencimiz bu vesileyle Peygamber Efendimizin (S.A.V.) örnek hayatı ve ahlâkını yakından tanıyor. Bu sayede evrene, çevreye, insanlara ve kendine karşı sorumluluklarının farkında; tarihine, çağına ve yarınlara duyarlı; kardeşliğin, merhametin, sevginin ve iyiliğin yaygınlaştırılmasında emek sahibi; adaletin tesisinde kararlı; bilgili, inançlı ve çalışkan bir nesil yetişmesini ümit ediyoruz. Yarışmamıza olan ilgi için gençlerimize ve ailelerine şimdiden teşekkür ediyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.