Dolar 32,5569
Euro 35,0018
Altın 2.428,25
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 22°C
Açık
Afyon
22°C
Açık
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 22°C
Pts 22°C

Emniyetin aldığı 25 seyirci kotası kararına taraftarlardan tepki

EMNİYETİN ALDIĞI 25 KİŞİ KARARINA TARAFTARLARDAN TEPKİ

Emniyetin aldığı 25 seyirci kotası kararına taraftarlardan tepki
2

Bilecik’te il şampiyonluğu ve ardından Bölgesel Amatör Lig’e (BAL) yükselme için bu hafta sonu başlayacak play-off grubunun oynanacağı statlar belirlendi. Emniyet, statlarda güvenlik alamayacağını söyleyerek, 25 seyirci kotası koydurdu.

Kurumsal Web Tasarım

Bilecik 1. Amatör Lig’de 2021-2022 sezonu sona ererken, A ve B grubunda yer alan ilk 3 takım play-off şampiyonluğu için mücadele edecek. A grubunda lider Söğütspor, 1299 Bilecik Kulübü ve Gölpazarı Belediyespor’la, B grubunda da Bilecikspor, 1308 Osmaneli Belediye Spor ile Osmaneli Gençlerbirliği ilk 3 sırada yer aldı. 6 takım şampiyonluk için play-off’ta mücadele edecekler. Play-off grubu kura çekimi Bilecik Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu binasında gerçekleştirildi. Kura çekilişine Bilecik ASKF Başkanı Nusret Tosun, Futbol İl Temsilcisi Engin Toku, kulüp başkanları ve yöneticiler katıldı.

25 seyirci kotası koyuldu

Kura çekimi sonrası maçların tarafsız sahalar olan Gölpazarı, Osmaneli, Pazaryeri, Söğüt ilçe statları ile Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Stadı’nda oynanacağı belirtildi. Bu karar sonrası kura çekiminde bulunan Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı personel, emniyet müdürüyle görüşerek, statlarda önlem alamayacakları gerekçesiyle 25 seyirci kotası koydurdu. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Stadı’nda ise seyircisiz oynanmasını talep etti. Yaşanan istişareler sonrası ASFK’nin itirazı da işe yaramazken, maçlara 25 seyirci kotası koyuldu.

Taraftarlar tepki gösterdi

Bu kota sonrası Söğütspor, 1299 Bilecik Kulübü ve Gölpazarı Belediyespor, Bilecikspor, 1308 Osmaneli Belediye Spor ve Osmaneli Gençlerbirliğispor taraftarları sosyal medyadan karara tepki gösterdiler. Taraftarlar, bu kararı ’saçmalık’ olarak nitelendirirken, Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya’dan destek istediler.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.