Dolar 32,2674
Euro 34,7489
Altın 2.395,82
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Açık
Afyon
20°C
Açık
Sal 22°C
Çar 21°C
Per 20°C
Cum 13°C

Emet Ve Hi̇sarcık İlçeleri̇ni̇n Yöresel Lezzeti̇, “Bi̇şi̇rgi̇”

EMET VE HİSARCIK İLÇELERİNİN YÖRESEL LEZZETİ, “BİŞİRGİ”

Kütahya’nın Emet ve Hisarcık ilçelerinin yöresel lezzetlerinden biri olan tarhana malzemesinden elde edilen ve “Bişirgi” adı verilen karışımda ıslanan köy ekmeği dilimleri halkın vazgeçemediği lezzetler arasında yerini koruyor.

Kurumsal Web Tasarım

Emet ve Hisarcık ilçelerinde yıllardan beri tarhana malzemelerinden olan ve halkın “Bişirgi” adını verdiği soğan, domates, kırmızı biber ve acı biberin kazanlarda kaynatılması ile elde edilen karışımın suyunda ıslanan köy ekmeği dilimleri vatandaşlar tarafından afiyetle tüketiliyor.

Ev hanımı Yasemin Acar, önceki yıllarda babasının köyde tarhana yapımı esnasında elde ettikleri “Bişirgi”de ısladıkları ekmek dilimlerini götürüp köy kahvesindekilere ikram ettiğini, kendilerinin de bu geleneği devam ettirdiklerini söyledi.

“Tarhana yapımı zor ve uzun bir süreç”

Tarhana yapımının zor ve uzun bir süreç olduğunu belirten Acar,” Tarhana yapımı öncesi soğan, domates, kırmızı biber ve acı biberin kaynatılması sonucu elde ettiğimiz ve “Bişirgi” adını verdiğimiz karışımın içine ayrı pişirdiğimiz fasulye, nohut ve bir miktar yoğurt karıştırıp unla yoğuruyoruz. Leğenlere döktüğümüz tarhana hamurunu yaklaşık 1 ay süresince her gün tekrar tekrar yoğuruyoruz. Akabinde küçük parçalara ayırdığımız tarhana hamurlarını örtülere döküp güneşte bir süre beklettikten sonra ellerimizle ovuyor, sonra elekten geçirip tüketime hazır hale getiriyoruz” dedi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.