Dolar 32,3366
Euro 35,1967
Altın 2.247,97
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 9°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
9°C
Hafif Yağmurlu
Çar 8°C
Per 7°C
Cum 7°C
Cts 10°C

‘Elif Ana’ filmine Rusya’dan iki ödül

‘Elif Ana’ filmine Rusya’dan iki ödül
2

[ad_1]

Kurumsal Web Tasarım

İSTANBUL (İGFA) – Bu yıl Grozni’de düzenlenen 32. IFF “Altın Şövalye” jürisi, 8 gün süren olağanüstü bir festivalin ardından kararlarını açıkladı.

Rus tiyatro ve sinema yönetmeni Andrei Konchalovsky başkanı olduğu Mikhail Galubowich (Rusya), Vladimir Gostukhin (Belarus), Anjel Gutyerres (İspanya), Jovan Markovic (Sırbistan), Margarit Nikolov (Bulgaristan) sanatçılardan oluşan jüri, uluslararası yarışmaya katılan 20 film arasından “Elif Ana” filmini özel ödüle layık görürken, festivalin organizasyon komitesi de “Elif Ana’yı bu ödüle layık buldu.

20’den fazla ülkeden temsilcilerin katıldığı film festivalinde ödülünü ELİF ANA filmini temsilen yönetmen Semir Aslanyürek aldı. Aslanyürek festivale teşekkür ederek ‘Yaşasın Sinema, yaşasın festivaller! Umarım Altın Şövalye FF önümüzdeki yıllarda bir kez olsun İstanbul’da da düzenlenir’ dedi.

Yönetmenler Kazım Öz ve Semir Aslanyürek’in 2022 yılında birlikte yönettikleri ELİF ANA, bilgeliği ile tanınan Anadolu’nun kutsal annesi Elif’in sevgi, barış, eşitlik, paylaşım, hoşgörü ve merhamete dair değerlerini işleyen bir gerçek yaşam öyküsünü anlatıyor. Depremin yıktığı kentlerde deprem olmadan çekilen Elif Ana filmi geçen kış gösterime girmiş ve özellikle Avrupa’daki Alevilerin çok yoğun ilgisini çekmişti. Depremden dolayı gösterimleri devam etmeyen filmin sonbaharda yeniden gösterime girmesi bekleniyor.

Elif Ana’nın oyuncu kadrosunda Aliye Uzunatağan, Ali Sürmeli, Hülya Diken, Necmettin Çobanoğlu, İlyas Salman, Levent Üzümcü ve Sadık Gürbüz gibi Türkiye’nin önemli oyuncularının yer aldığı çok kalabalık bir cast yer alıyor.

[ad_2]

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.