Dolar 32,5005
Euro 34,9292
Altın 2.432,98
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 22°C
Açık
Afyon
22°C
Açık
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 23°C
Pts 22°C

Elektriğe yüzde 30 zam kapıda

Elektriğe yüzde 30 zam kapıda
2

Elektriğe yüzde 30 zam kapıda… 1 ay önce elektriğe yapılan yüzde 15 zammın sonrasında elektrik şirketlerinden yeni zam talebi geldi. Dört kişilik bir ailenin ödediği elektrik faturası 210 TL’ye kadar çıktı.

Kurumsal Web Tasarım

Doğalgaz, elektrik ve akaryakıta üst üste zam gelmesinin ardından elektrik şirketlerinin yeni zam talebinde bulunması vatandaşları endişelendirdi. En son temmuz ayında yüzde 15 zam gelen elektriğe 2019 Ocak’tan bu yana yüzde 33 zam yapıldı. Vatandaşlar ise üst üste gelen zamlara tepkili…

Elektrik faturalarındaki artışa sıcak havanın, bayramın ve geç faturalandırmanın sebep olduğu ifade ediliyor. Ancak uzmanlar dağıtım şirketlerinin çok uyguna aldığı elektriği üzerine yüzde 50 zam koyarak tüketiciye sattığını belirtirken gelecek beş ay içerisinde ise yüzde 30’luk bir zam beklediklerini aktardı.

Elektrik zammı

Dağıtım şirketleri, Elektrik Üretim Anonim Şirketi’nden ucuza aldığı elektriğe  yüzde 50 oranında bir zam yaptı. Bu fahiş rakamlar faturalara yansıdı. Uzmanlar bu yılın sonuna kadar elektriğe yüzde 30 oranında zam beklediklerini ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.