Dolar 32,3171
Euro 35,0910
Altın 2.299,97
BİST 9.050,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

‘e-imza’da yapay zeka dönemi

‘e-imza’da yapay zeka dönemi
2

Elektronik ortamda yasal geçerli imza atmayı sağlayan elektronik imza, dakikalar içinde gerçekleşen uzaktan kimlik doğrulama işlemiyle alınabiliyor.

Kurumsal Web Tasarım

İSTANBUL (İGFA) –1 Mart 2022 itibarıyla elektronik imza alma sürecindeki kimlik doğrulama adımı uzaktan da yapılmaya başladı.

2005 yılında ülkemizde ilk e-imzayı üreten E-GÜVEN, uzaktan kimlik doğrulamayla e-imza alacak kişilerin kimlik kontrolü süreçlerini uygulama üzerinden video konferans ve yapay zeka ile gerçekleştiriyor.

Uzaktan kimlik doğrulama servisi, OCR (Optical Character Recognition-Optik Karakter Tanıma) ile kimlik okuma, NFC (Near Field Communication-Yakın Alan İletişimi), yüz tanıma ve canlılık kontrolü adımları ile tamamen dijital ortamda sağlanıyor. Sesli onay ile süreç tamamlanıyor.

E-imzanın dijital dönüşümdeki rolüne değinen E-GÜVEN Genel Müdürü İlker Türkoğlu, teknoloji alanındaki dönüşümleri her dönem gözlemlediklerini ifade ederek, şimdiki temel fark; dönüşümün hızı, kapsamı ve yarattığı fayda etkisi olacağını kaydetti. İş ve işlemlerin dijital ortamlara taşınırken imza süreçlerinin de kağıt ortamdan elektronik ortamlara aktarıldığını kaydeden Türkoğlu, “E-imza, işletmelerin ve bireylerin hayatını kolaylaştırıyor çünkü doğasında hız ve kolaylık var. Uzaktan kimlik doğrulama kolaylığıyla e-imza alımında da temassız, daha hızlı ve lokasyon bağımsız bir döneme girdik. Fikir liderliğimiz, bilgi birikimimizle şirketlere ve bireylere fayda sağlamayı, hayatı kolaylaştırmayı sürdüreceğiz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.