Dolar 32,3627
Euro 34,7815
Altın 2.398,65
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 19°C
Az Bulutlu
Afyon
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 11°C
Paz 15°C
Pts 20°C

Dünya Niğdeliler Günü etkinlikleri gerçekleştirildi

Dünya Niğdeliler Günü etkinlikleri gerçekleştirildi
2

Dünya Niğdeliler Günü, Niğde Belediyesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve Niğde Dernekler Federasyonu işbirliğinde düzenlenen programla kutlandı. Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen programa Niğde Protokolü ve davetliler katıldı.

Kurumsal Web Tasarım

Murat Karakaya (NİĞDE İGFA)- Açılış töreninde bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, “Nahita adıyla çıktığı tarih sahnesinde birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan bu kadim şehir, doğal güzellikleri, gastronomisi, tarihi dokusu ile kültürel mirasa katkılar sağlamış ve bugün de bu katkıyı sağlamaya aynı şekilde devam etmektedir. Niğdeliler içlerinden vatanı ve milleti için canını gözünü kırpmadan veren kahramanlar çıkarıyor ve çıkarmaya da devam edecek.Bu tarihi dokuda yetişmiş veya doğmuş güzel insanlar, genleri gereği sıcakkanlı ve yardım sever olurlar.” diye konuştu. Etkinlik kapmasında gerçekleşen ‘Geçmişten Günümüze Niğde Tarihi’ isimli panel Niğde Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Mutlu Başaran Öztürk başkanlığında yapıldı.

Panelde, “Milattan Önceki Dönemlerde Niğde” konusunda Bahar Şahiner Öke, “Kemerhisar Tyana Antik Kenti Yeni Dönem Kazıları” konusunda Prof.Dr. Osman Doğanay, “Roma, Bizans Döneminde Niğde ve Kültürel İzleri” konusunda Dr. Öğretim üyesi Huriye Altuner, “Selçuklu, Beylikler ve Osmanlı Hâkimiyeti Döneminde Niğde” konusunda Prof. Dr. Nevzat Topal ve “Milli
Mücadele Döneminde Niğde” konusunda Dursun Özden konuşma yaptılar. Konuşmaların ortak teması ise Niğde’nin tarih boyunca gözde bir yerleşim yeri olduğu ve birçok medeniyete ev sahipliği yaptığı oldu.

Program, “Nahita’dan Niğde’ye Kültür Kareleri Fotoğraf Yarışması” Ödül Töreni ile devam etti. Ayrıca protokol üyeleri tarafından “Nahita’dan Niğde’ye Kültür Kareleri Fotoğraf Yarışması”nda dereceye girmiş fotoğrafların yer aldığı serginin de açılışı yapıldı. Büyük ilgi ile takip edilen “Dünya Niğdeliler Günü Etkinlikleri”, Üniversitemiz Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı mensupları tarafından gerçekleştirilen Niğde Türküleri adlı konser ile son buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.