Dolar 32,3258
Euro 34,8332
Altın 2.394,20
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 15°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 12°C
Paz 17°C
Pts 19°C
Sal 22°C

Dpü İle Ki̇ev Poli̇tekni̇ki̇n Bor Alanındaki̇ İş Bi̇rli̇ği̇ne Destek

TÜBİTAK’TAN DPÜ İLE KİEV POLİTEKNİK’İN BOR ALANINDA İŞ BİRLİĞİNE DESTEK

Dpü İle Ki̇ev Poli̇tekni̇ki̇n Bor Alanındaki̇ İş Bi̇rli̇ği̇ne Destek
2

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ= ile Igor Sikorsky Kiev Politeknik Enstitüsü (KPI) akademisyenlerinin görev aldığı bor tabanlı projenin, MESU İkili İş Birliği Programı çerçevesinde desteklenmesi uygun bulundu.

Kurumsal Web Tasarım

DPÜ İleri Teknolojiler Merkezi Müdürü olan Mühendislik Fakültesi Metalürji ve Malzeme Mühendisliği öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Tuncer’in yürütücülüğünde Türk ve Ukraynalı akademisyenlerin birlikte çalışarak hazırladığı, “MAB Fazlarıyla Güçlendirilmiş Bor Tabanlı Seramik Malzemelerin Üretimi ve Yapısal Uygulamaları” isimli proje, MESU (Ukrayna Eğitim ve Bilim Bakanlığı) İkili İş Birliği Programı toplam 10 ortak projeden biri olarak kabul edildi. 24 ay süre ile desteklenen proje ekibinde, Türkiye’den yürütücü olarak Prof. Dr. Mustafa Tuncer, araştırmacı olarak Prof. Dr. Hasan Göçmez ve Dr. Öğr. Üyesi Hülya Biçer, Ukrayna’dan ise KPI Yüksek Sıcaklık Malzemeleri ve Toz Metalürjisi bölümünden Prof. Dr. Iurii Bogomol ve ekibi yer alacak.

Prof. Dr. Mustafa Tuncer, elde edilen destekle ilgili yaptığı açıklamada, proje çerçevesinde savunma, uzay ve havacılık alanlarındaki yapısal uygulamalarda kullanılan bor içeren ileri teknoloji seramik malzemelerin sinterlenmesi ve mekanik özelliklerinin inceleneceğini belirtti.

Projenin araştırmacılarından olan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Göçmez, ikili iş birliği ile bilimsel çıktılara ilave olarak stratejik öneme sahip bor temelli mühendislik seramiklerinin üretimi ve karakterizasyonu konularında bilgi birikimi oluşturulmasının da amaçlandığını söyledi.

İki üniversitenin iş birliğinin Türkiye, Kütahya ve üniversite açısından büyük önem taşıdığını kaydeden Rektör Prof. Dr. Kazım Uysal, “Projeye verdiği destekten üniversitemiz adına büyük bir memnuniyet duyduk. Desteklenen akademisyenimizi ve proje ekibini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz” dedi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.