Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 12°C
Az Bulutlu
Afyon
12°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 20°C
Sal 22°C
Çar 22°C

Dokuz Eylül’de ‘Aşık Veysel’ sergisi

Dokuz Eylül’de ‘Aşık Veysel’ sergisi
2

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ) Alsancak’ta bulunan Rektörlük Yerleşkesi’nde, ‘2023 Âşık Veysel Yılı’ etkinlikleri kapsamında ‘Aşık Veysel Resim Sergisi’ açıldı.

Kurumsal Web Tasarım

İZMİR (İGFA) – Aralık 2022’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile büyük halk ozanı Aşık Veysel’in vefatının 50’nci yıl dönümü olan 2023 yılı, Türkiye’de “Aşık Veysel Yılı” ilan edilmiş ve şairin yıl boyunca yurt genelinde çeşitli etkinliklerle anılması kararlaştırılmıştı. Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Aşık Veysel’in hayatını kaybettiği tarih olan 21 Mart’ta, “Dostlar Beni Hatırlasın” paneli ile başlayan anma etkinliklerinin ikincisini DEÜ’nün Alsancak semtinde bulunan Rektörlük Yerleşkesi’nde gerçekleştirdi.

DEÜ Eğitim Bilimleri Enstitüsü lisansüstü öğrencileri tarafından hazırlanan ve toplam 23 eserin sergilendiği ‘Aşık Veysel Resim Sergisi’ açılışına DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın yanı sıra; Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, DEÜ akademik ve idari kadrosu ile misafirler katıldı. Eserlerinde genellikle hoşgörü ve insan sevgisi gibi temaları işleyen gönül şairi Âşık Veysel’in yaşadığı mekânın ve hayatının yansıtıldığı eserlerden oluşan sergide, Aşık Veysel’in en sevilen türküleri bir dinleti ile misafirlerle buluştu.

“YIL BOYUNCA ANMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Serginin açılışında konuşan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Aşık Veysel, gönül gözüyle gören, yürekten söyleyen ve gönüllere hitap eden büyük bir halk ozanıydı. Bize, bizi, içimizden biri gibi anlattı. Kırmadan, dökmeden, incitmeden… Türkü ve şiirlerinde her zaman sevgi ve hoşgörüyü öğütledi. İşte bu yüzden de halk tarafından çok sevildi ve eserleri ülke sınırlarını aşarak Aşık Veysel’in ününe ün kattı. Aradan geçen onca zamana rağmen bugün bile her birimizin ezbere bildiği ve her duyduğumuzda ruhumuza dokunan çok değerli eserler ortaya koydu. Bugün burada bizler de onun notalara akseden bilgece öğütlerini dinliyor ve büyük şairimizin tuvallere yansıyan resimleri ile onu bir kez daha anıyoruz. DEÜ olarak, büyük halk ozanımız Âşık Veysel’i yıl boyunca çeşitli etkinliklerle anmayı ve hatırasını yaşatmayı sürdüreceğiz” dedi.

Sergi, 17 Nisan tarihine kadar DEÜ Rektörlük Binası fuaye alanında ziyaretçilere açık olacak.  

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.