Dolar 32,3271
Euro 35,0710
Altın 2.294,30
BİST 8.991,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Doğal taş sektörü Afyon ve Muğla’da iş sağlığı ve güvenliği için buluştu

Doğal taş sektörü Afyon ve Muğla’da iş sağlığı ve güvenliği için buluştu
2

Doğal taş sektöründe iş sağlığı ve güvenliği önlemlerini en üst seviyeye çıkarmayı hedefleyen Ege Maden İhracatçıları Birliği, “Doğal Taş Madenciliği Sektöründe İş Kazalarını ve Yaralanmaları Önlemek İçin İş Sağlığı ve Güvenliği Odaklı Faaliyetlerin Geliştirilmesi” isimli Avrupa Birliği projesi kapsamında doğal taş firmalarının işveren, İSG uzmanları ve çalışanlarına İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimlerine başladı.

Kurumsal Web Tasarım

MUĞLA (İGFA)- “İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi”nin ilki 18-19 Mart 2022 tarihlerinde Ege Maden İhracatçıları Birliği’nin en fazla üyesinin bulunduğu mermerin başkenti Afyonkarahisar’da ikincisi ise 21-22 Mart 2022 tarihlerinde Muğla’da gerçekleştirildi.

Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Mevlüt Kaya, proje kapsamında iki eğitim ve iki çalıştay düzenlediklerini anlattı.“Birinci gün işveren ve İSG uzmanlarına yönelik çalıştaylar düzenlendi. İkinci gün ise iş sağlığı ve güvenliği kültürünün oluşturulmasında devletin, işverenlerin, çalışanların görevleri, kanunlar, yenilikler, yaptırımlar, çevre, yükümlülükler, raporlama, analiz gibi birçok konuda eğitimler düzenlendi. Her bir eğitim 20 kişilik grupların katılımı ile interaktif bir şekilde gerçekleştirildi. Eğitimler, A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Maden Mühendisi Mehmet Raif Karvan tarafından verildi. Firma temsilcilerinin yaşadığı sorunlar, gerçekleşen iş kazaları üzerine de konuşuldu ve çözüm önerileri hep birlikte değerlendirildi. Projemiz kapsamında Bilecik, Burdur, İzmir, Antalya, Denizli ve Balıkesir illerinde de Mayıs ayında eğitimler düzenlenecek.”

 “7 MİLYAR DOLAR İHRACAT HEDEFİNE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİYLE ULAŞILACAK”

Türk doğal taş sektörünün dünya rezervlerinin yüzde 35’ine sahip olmasına karşın, yıllık 2 milyar dolarlık ihracat rakamıyla dünya doğal taş ihracatından yüzde 10 civarında pay aldığı bilgisini paylaşan Başkan Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü: “Projeden elde edilen çıktılar, doğal taş madenciliği sektöründe İSG’nin AB ülkeleri düzeyine yükseltilmesi konusunda farkındalığın artırılmasını sağlamanın yanında, Türkiye’nin 7 milyar dolar doğal taş ihracat hedefine ulaşmasına da olumlu katkı sağlayacak. İş sağlığı ve güvenliğini maliyet değil, işyerinde verimliliği artıracak ve güvenliği sağlayacak olmazsa olmazlar arasında yer alan tedbirler bütünü olarak görmeliyiz. Bütün paydaşlarla beraber ülkemize ve insanımıza karşı sorumluluk misyonumuzla hareket edersek, iş güvenliğinden gelişimine kadar birçok sürece özen gösterirsek nitelikli katma değerli sürdürülebilir bir ekosistem yaratabiliriz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.