Dolar 32,3753
Euro 35,0108
Altın 2.325,32
BİST 9.107,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Açık
Afyon
23°C
Açık
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 25°C
Sal 22°C

Didim Turizm Derneği; Hassas bölge kavramı turizmi olumsuz etkiler

Didim Turizm Derneği; Hassas bölge kavramı turizmi olumsuz etkiler
2

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının çıkardığı son yönetmelikte ses ve gürültü kirliliğiyle ilgili turizm işletmelerine yönelik yaptırımlar ve cezalar Didim Turizm Derneğinin düzenlediği toplantıda ele alındı.

Kurumsal Web Tasarım

Kemal ETLEÇ (DİDİM POSTASI)- Çevre ve Şehircilik Bakanlığının çıkardığı son yönetmelikte turizm beldelerinde faaliyet gösteren başta otel, gece kulübü ve bar gibi işletmelere yönelik getirdiği yaptırımlar Didim Turizm Derneğindeki toplantıda ele alındı. Dernek binasında gerçekleştirilen toplantıya Turizm Derneği Başkanı Mustafa Şentürk başkanlık ederken, dernek üyesi birçok işletme sahibi toplantıya katıldı.

Dernek Başkanı Şentürk yaz sezonunun başladığı şu günlerde gece kulübü, bar ve otelcileri de etkileyen ses ve gürültü yönetmeliğiyle ilgili yapılan yeni yönetmeliğin işletmelere olumsuz etkileyeceğini kaydederek “Eğer yönetmelik tam anlamıyla uygulanırsa Didim’de canlı müzik yapılacak yer kalmaz. Bu sadece Didim için değil turizm beldelerindeki herkesi olumsuz etkiler. Burada sorunlarımızı ve sıkıntılarımızı ele alıp önce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne ardından da Valiliğe bunları aktaracağız. Gerekirse siyasi iradende de destek isteyeceğiz. Çünkü turizm sadece konaklamadan ibaret değil, eğlence sektörü vazgeçilmez bir yer tutuyor. Bu nedenle bu konuda yapılacak çalışmaları anlatıp konuyla ilgili 3 bakanlığa da durumumuzu anlatmamız lazım.” dedi.

Didim Turizm danışma birimi sorumlusu Nilüfer Kıpır ise son yönetmelikle ilgili bilgiler vererek, bu konuda dilekçe ile sorununun çözümü noktasında adım atılabileceğini dile getirdi. Didim Emniyetindeki görevli personeller ise ses ve gürültü kirliliği noktasında gelen şikayetler ve belirlenen yasaklara göre hareket etmek durumunda olduklarını ifade ettiler.

Toplantıya katılan esnaflar ise eğlence sektörünün hem Didim hem de diğer turizm ilçeleri anlamında vazgeçilmez bir sektörü olduğunu, yönetmeliğin bu anlamda sektörü mağdur ettireceğini söyledi. Esnaflar Didim’de hassas bölge kavramının kaldırılması gerektiğini ifade ederek, bu kavramın mekanları da sıkıntı yaratacağını ifade ettiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.