Dolar 32,3653
Euro 34,9637
Altın 2.325,37
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Parçalı Bulutlu
Afyon
23°C
Parçalı Bulutlu
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 20°C

DEVA basın mensuplarıyla buluştu

DEVA basın mensuplarıyla buluştu
2

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Kilis İl Başkanı Mustafa Yavuz Yedilioğlu ve yönetimi DEVA Partisi’nin kuruluşunun 2 yıl dönümünde ilimizde görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları ile
kahvaltılı programda bir araya geldi.

Kurumsal Web Tasarım

Şükrü UNCUOĞLU (KİLİS İGFA)- DEVA Partisi’nin neden kurulduğu, iktidara geldiklerinde ilk 90 günde, ilk bir yılda ve iktidar sürecinde yapılacak olan projelerin tamamının hazır olduğunu kaydetti.

DEVA Partisi’nin şu anda içinde yaşadığı ortamı önceden görenler tarafından kurulduğunu belirten Yavuz Yedilioğlu, “Yani Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan belli olur anlayışını içinde sindirerek hareket eden bir kesim tarafından 2020 yılında DEVA Partisi’ni kurdular. 2012 yılında milli gelirin 12 Bin 585 dolar olduğu dönemde Ali Babacan hazinenin başında çıkıyor açıklama yapıyor. Diyor ki milli gelirin 12 Bin 585 dolarda olması bizim gelişmiş G-20 ülkeleri içerisinde olmamız eğer adalet ve güven ortamı tesis edilmezse hiçbir işe yaramaz diyor. Özellikle adalet ve güven ortamı üzerinde buruluyor 2012 yılında. Günümüze geldiğimizde güven ortamı sarsılmış durumda.” dedi.

Yedilioğlu, “Günümüzün ekonomik şartlarını konuşacak olursak yakıta günlük zamlar gelmekte, nereye gidiyoruz ben bunu soruyorum. Arabası olan düşünüyor diyemeyiz. Diğer yandan emekli 3 bin TL maaş alıyor 750 elektrik, bin TL doğalgaz faturası geliyor. Şimdi bu insan yaşamını nasıl sürdürecek. Neme lazım deme lüksümüz yok. Petrol istasyonlarından 100 TL akaryakıt almaya utanıyoruz.” diye konuştu.

DEVA Partisi’nin bu durumda iktidar olduğunda ne yapacağı ile ilgili konuşan İl Başkanı Yedilioğlu, “DEVA partisi hamasi nutuklar atmadan yapacağı her işin lansman paketini açıklayarak yapıyor ve yapacak. İlk 90 günde ne yapacağız, ilk 360 günde ve iktidar sürecinde ne yapacağız. Bunlar tek tek yazılı ve hangi kurumlarla işbirliği bile belli. Hangi kanunları çıkaracağız ve bütçeyi nereden sağlayacağız. Bunların hepsi DEVA partisinde planlı ve programlı bir şekilde hazır vaziyette.” dedi.

Yedilioğlu, Güçlendirilmiş Parlamenter sistemine de değinerek yaptığı “6 genel başkan bir araya geldi. HDP bu masada yok. HDP zaten açıklama yaptı. “Biz 3 İttifakı kuruyoruz” dedi. HDP ayrı bir ittifak kuracağından masada zaten olamazdı.” diye konuştu.

Program gazetecilerin soruları ve İl Başkanı Yedilioğlu’nun cevap vermesi ile son buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.