Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
21°C
Hafif Yağmurlu
Paz 21°C
Pts 19°C
Sal 21°C
Çar 20°C

Dereçine Belediye Başkanı: ”Olay Türk Kürt kavgası değildir”

Dereçine Belediye Başkanı: ”Olay Türk Kürt kavgası değildir”
2

Dereçine Belediye Başkanı:Olay Türk Kürt kavgası değildir” Afyon’un Sultandağı ilçesine bağlı Dereçine Beldesinde ”Kürt işçilere saldırı” adı altında yapılan haberler asılsız çıktı. Dereçine Belediye Başkanı Ömer Yıldız konuya ilişkin açıklama yaptı.

Kurumsal Web Tasarım

Olay berber sırası kavgasıdır

Olay Kürt Türk kavgası değil berber sırası kavgasıdır. Mevsimlik işçi gençler bizim berberlerin bekleyen kişiyi sıraya alma sistemini bilmedikleri için kendilerine sıra verilmediğini düşünmeleri sebebiyle tartışma çıkmıştır.

Ömer Yıldız’ın açıklamalarından satır başları

Kürtçe konuştunuz, teröristsiniz gibi ifadeler kesinlikle yoktur. Öyle ki gençler geldiğinde traş olanlarda mevsimlik işçi Kürtlerdir. Berber olan muhtar oldukça aklı başında bir kişidir, kesinlikle provakatif bir davranış yapmaz.

Olay halk ile mevsimlik işçiler arasında değil iki grup genç arasındadır.

Olaya karışan gençlerin aileleri kendileri ayrılmak istemiş ve tüm alacakları çalıştıkları kişilerden alınıp teslim edilmiştir.

Çevik kuvvet tedbir amaçlı gelmiş ve müdahale etmesini gerektiren bir olay olmamıştır. Olay Sultandağı jandarma ekipleri tarafından bir asayiş olayı şeklinde bastırılmıştır.

Beldemizde hâlâ bin civarı mevsimlik işçi vardır. Bu işçiler on yıldan fazladır Dereçinemize gelen kişilerdir ve kişisel dostluklar vardır.

İsteyen mevsimlik işçilerle gelip görüşebilir. Biz olmadan hangi mevsimlik işçiye ne soracaksa sorabilir.

Dereçine Türkiye’de bir belediyenin yaptığı tek kalıcı konuta sahip beldedir ve kapısında ” Bu mevsimlik işçi misafirhanesi Dereçine halkı tarafından yaptırılmıştır”

Kendi evlerinde mevsimlik işçi misafir eden insanlar var. Bir sezon boyunca aynı sofrayı paylaşırız. Kiraz yıllık bir bitki olmadığından her yıl biz birlikte çalışırız, çalışacağız.

Adli bir olayı bu şekilde anlatmak hem Dereçinemize hem de mevsimlik işçilere hakarettir. Ne yazılırsa yazılsın biz işimizi birlikte yapmaya devam edeceğiz.

Ömer Yıldız Dereçine Belediye Başkanı
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.