Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
21°C
Hafif Yağmurlu
Pts 20°C
Sal 20°C
Çar 20°C
Per 18°C

Deprem travmasıyla baş etmenin yolları

Deprem travmasıyla baş etmenin yolları
2

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Balıkesir Kent Konseyi iş birliğinde “Asrın Felaketinin Sebep ve Sonuçlarıyla Analizi” adı altında bir söyleşi düzenlendi. Söyleşide, depremin toplum üzerinde yarattığı travmayla baş etmenin yolları konuşuldu.

Kurumsal Web Tasarım

BALIKESİR (İGFA) – Meydana geldiği 11 ilin yanı sıra tüm ülkeyi psikolojik olarak derinden etkileyen deprem felaketinin, toplumda yarattığı travmayla baş edilmesine yardımcı olabilmek amacıyla Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Balıkesir Kent Konseyi iş birliğinde bir program gerçekleştirildi. Kent Konseyi Şehre Vefa Meclisi’nin ev sahipliği yaptığı program öncesinde Meclis Başkanı Gökmen Karadağ, deprem konusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu. Salih Tozan Kültür Merkezi’nde “Asrın Felaketinin Sebep ve Sonuçlarıyla Analizi” adı altında düzenlenen söyleşide; Eğitimci Yazar Burçak Yüce ile Psikolog, Sosyolog, Yazar Şeyda Betül Kılıç, vatandaşlarla bir araya geldi. “Suyun Önemi ve Farkındalığı” temasıyla konuşmasını gerçekleştiren Burçak Yüce; depremin ne olduğu ile deprem sırasında, öncesinde ve sonrasında yapılacaklar hakkında bilgilendirmede bulundu. Şeyda Betül Kılıç ise “Travmadan Sağlam Çıkmak” konulu konuşmasında hayatta kalma suçluluğuna değinerek bu dönemin nasıl atlatılacağı konusunda bilgiler verdi. 

Söyleşinin sonunda izleyicilere imzalı olarak Burçak Yüce’nin “Suyun Yolculuğu” kitabı ile Şeyda Betül Kılıç’ın “Evlilikte Pozitif İletişim” kitabı hediye edildi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.