Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
21°C
Hafif Yağmurlu
Pts 20°C
Sal 21°C
Çar 20°C
Per 20°C

Denizli Büyükşehir’den deprem alanlarına çocuk parkı

Denizli Büyükşehir’den deprem alanlarına çocuk parkı
2

Denizli Büyükşehir Belediyesi, çocukların eğitimlerine destek olmak ve depremde yaşadıkları travmayı atlatabilmelerine katkı sunmak amacıyla Hatay ve İskenderun’da çocuk oyun alanları kurdu.

Kurumsal Web Tasarım

DENİZLİ (İGFA) – Denizli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’yi derinden etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin hemen ardından Hatay’da sürdürdüğü çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Denizli Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda Hatay merkez ile İskenderun ilçesinde çocukların eğitimlerine destek olmak ve depremde yaşadıkları travmayı atlatabilmelerine katkı sunmak amacıyla çocuk oyun alanları kurdu. Bölgede gönüllü psikologların görev aldığı çocuk oyun alanlarında ise Denizli’den gönderilen 1 tır dolusu oyuncak ve akıl oyunları setleri ile afetzede çocukların yaraları sarılıyor.

Çocukların gelişimlerine uygun oyuncak ve eğitim materyalleriyle donatılan alanlarda çok sayıda çocuk oyun oynarken, kendilerine Denizli’den gönderilen birbirinden renkli ve güzel oyuncakların yanı sıra gönüllü psikolog ve çocuk gelişim uzmanları eşliğinde çocuklar yaşadıkları travmayı bir nebze olsun atlatabilmelerine imkan sağlanıyor.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, depremden tüm milletin olduğu gibi çocukların da ciddi biçimde etkilendiğini belirterek, “Çocuklarımızı cıvıl cıvıl, mutlu ve keyifli görmek istiyoruz. Onları çok seviyoruz. Çocuklar en değerli varlıklarımız, onlar bizim geleceğimiz. İnşallah gelecekleri daha da güzel olacak. Onların geleceği için her türlü imkanı seferber edeceğiz. Eğlenmeleri ve arkadaşlarıyla birlikte güzel vakit geçirmeleri için çocuk oyun alanları hazırladık. Onların bu psikolojik süreci en iyi şekilde atlatmaları adına yaptığımız çalışmaya katkı sunan tüm hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum” dedi.
 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.