Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 12°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 25°C
Sal 26°C

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, YLSY bursiyerleriyle buluştu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, YLSY bursiyerleriyle buluştu
2

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in katılımıyla yurt dışına lisansüstü öğrenim görmek üzere gönderilecek adaylarla Seçme ve Yerleştirme (YLSY) Yurt Dışı Bursiyerleri Vizyon ve Farkındalık Eğitimleri” programı gerçekleştirildi. MEB, 251 öğrenciyi lisansüstü öğrenim için yurt dışına gönderecek.

Kurumsal Web Tasarım

ANKARA (İGFA) – Millî Eğitim Bakanlığınca Kızılcahamam’da düzenlenen “Yurt Dışı Bursiyerler Vizyon ve Farkındalık Eğitimleri” programında konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, eğitim almaya hak kazanan gençlerle birlikte olmaktan bahtiyarlık duyduğunu söyledi. Oktay, ilim ve hikmet dünyasının neresinde olursa olsun, onu arayıp bulmayı kendisine şiar edinen bir medeniyetin mirasçıları olduklarını hatırlatarak, “Bu mirası bize bırakan ecdadımızın abat ettiği coğrafyalar, asırlar boyunca ilim pınarlarının kaynağı olmuştur.” dedi.   

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin otomotivde imalatta dünyanın merkezlerinden birisi olduğunu, yan sanayinin güçlü olduğunu vurgulayan Oktay, Türkiye’nin artık yerli elektrikli otomobilini tasarlayıp ürettiğini kaydetti.  

Kendi otomobilin üreten bir ülkenin temsilcileri olarak yurt dışı eğitimine gidenlerin sorumluluğunun daha fazla olduğuna işaret eden Oktay, gençlerin hedefinin de bundan sonra bu olmalı dedi. “Sizin en büyük özelliğiniz özgüveni olan bir Türkiye’den, öz güveni olan bir gençliğin içinden gidiyor olmanız” diyen Oktay, “Bir şey yapılacaksa ‘Ben yaparım.’ diyen bir ülkenin, ‘Ben yaparım.’ diyen bir genci olarak yurt dışına çıkıyorsunuz. Dünyada hiç kimse yapamıyorsa bile ‘Ben yaparım.’ diyebilecek öz güvene sahip arkadaşlarımız olarak çıkıyorsunuz. Bu öz güven, bizi dimdik tutacaktır. Ve bu öz güvenin bilinciyle hareket etmenizi arzu ediyoruz. Çok daha güçlü, dinamik Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz. Siz, sizden sonrakilere çok daha güçlü Türkiye’yi emanet edeceksiniz. Onun için de çalışmak, çalışmak, çalışmak…” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de, yurt dışına gidecek bursiyerlere, “Hepinizi kutluyorum, başarılar biliyorum, yolunuz ve bahtınız açık olsun.” diyerek seslendi. 

Türkiye’nin nitelikli insan kaynağı ihtiyacını karşılamak amacıyla resmi burslu statüde lisansüstü öğrenim görmek üzere yurt dışına gönderilecek öğrenciler için, 22 farklı üniversite ve 13 farklı kamu kurumu adına öğrenim görmek üzere 358 kontenjan ilan edildi. Bursiyerlik için 7 bin 263 aday başvuru yaptı.  

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.