Dolar 32,4942
Euro 34,5714
Altın 2.480,80
BİST 9.552,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 22°C
Az Bulutlu
Afyon
22°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 13°C
Cts 17°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Romanlara hitap etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Romanlara hitap etti
2

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkanlığı’nca parti genel merkezinde düzenlenen “Roman Vatandaşlarımıza Yönelik Yenilikçi Politikalar” başlıklı çalıştaya telefonla bağlanarak katılımcılara hitap etti.

Kurumsal Web Tasarım

ANKARA (İGFA) – Cumhurbaşkanı Erdoğan, Romanlara yönelik çalıştayda AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu tarafından arandı. 

Çalıştaya katılanlara telefonda hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün, Türkiye’nin değişik yerlerinden gelerek AK Parti Genel Merkezi’nde birleşen Romanların, yeni bir adımı farklı bir şekilde atmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

“İnanıyorum ki Türkiye’de, AK Parti ile birlikte Roman kardeşlerimizin bir araya gelişi, Roman kardeşlerimizin, özellikle kardeşlik noktasında, bütünleşme noktasında AK Parti çatısının nelere muktedir olduğunu görmesi açısından çok çok önemli bir adım.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Roman kardeşlerim bütün; ayrılıkçı, özellikle kardeşi kardeşe vurduran yanlışlara karşı sizler bir bütünlüğü, bu çatının altında ifade ediyorsunuz. Bundan böyle özellikle Roman kardeşlerimin AK Parti çatısı altında bu bütünleşmeyi, bu birliği, beraberliği ortaya koyması başta şahsım olmak üzere, partimizin bütün üst kademe yöneticilerini de çok çok mutlu etmiştir. Sizlerle birlikte bundan sonraki süreçte şunu başarmamız gerekiyor. Biz biriz, beraberiz, kardeşiz, hep birlikte Türkiye’yiz. Bizi kimse bölemeyecek, bizi kimse birbirimizden ayıramayacak. Çünkü biz öyle köklü bir medeniyetin varisleriyiz ki bizim içimizde renk, ırk, kabile bu tür ayrımlar asla olamaz. Hele hele AK Parti çatısı altında böyle bir ayrımcılığı yapmak, böyle bir ayrımcılığa fırsat vermek hiç mi hiç mümkün değil” diye konuştu.

“Biz, birbirimizi renginden, parasından, pulundan dolayı sevmiyoruz. Biz birbirimizi hangi kavimden, hangi kabiledendir diye sevmiyoruz” diyen Erdoğan, “Biz birbirimizi yaratılanı severiz Yaradan’dan ötürü anlayışıyla seviyoruz. Bu anlayışla da yolumuza devam ediyoruz. Bundan sonraki süreçte de bunu aynı şekilde devam ettireceğiz. Arap’ı ile Türk’ü ile Kürt’ü ile Laz’ı ile Çerkez’i ile Gürcü’sü ile asla AK Parti çatısı altında bir ayrımcılık olamaz, olmayacak. Sizler, bugün bana göre gayet güzel bir uygulamasını yapıyorsunuz. Bundan sonraki süreçte de bu çalışmalarımızı Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleştirerek inşallah sadece Türkiye’ye değil tüm dünyaya bunun en güzel örneklerini vereceksiniz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.