Dolar 32,3277
Euro 35,1006
Altın 2.305,35
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 24°C

Cumhurbaşkan Erdoğan çiftçiler için 3 yeni destek paketi açıkladı

Cumhurbaşkan Erdoğan çiftçiler için 3 yeni destek paketi açıkladı
2

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması’nda çiftçiler için 3 yeni destek paketi açıkladı.

Kurumsal Web Tasarım

İSTANBUL (İGFA) – Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması’nda konuştu.

Tarımda destek kredi imkanlarının detaylarını açıklayan Erdoğan konuşmasına, “Toprağımıza sahip çıkmanın onu işleyen çiftçiye sahip çıkmanın gayreti içindeyiz. Ülkemizin nüfusunun 85 milyonu, dünya nüfusunun 8 milyarı bulduğu bu dönemde çiftçiyi ihmal eden geleceğini ihmal etmiş demektir” sözleriyle başladı.

Erdoğan ilk olarak Çiftçi Destek Kredisi uygulamasının kişi başına 250 bin lira olacağını ve çiftçilerin hasat dönemine kadar yapacakları her türlü harcamaları için kullanabileceklerini söyledi, bu kredi ile çiftçilerin gelir elde edemedikleri dönemdeki harcamaları da karşılayabileceklerini belirtti.

Erdoğan aynı zamanda kredi faiz oranının yıllık yüzde 9,75, vadesinin ise 36 aya kadar olacağını açıkladı.

Tarımsal Kobi Kredisi’nin de detaylarından bahseden Erdoğan, “Tarım ürünlerini işleyen KOBİ’leri destekleyeceğimiz kredi sayesinde nihai malın katma değerinin üreticimizde kalmasını istiyoruz. Kredide üst limit 15 milyon lira, devlet tarafından ödenenin haricinde yıllık faiz oranı yüzde 4,75’tir. Yatırım kredilerinde 10 yıla, işletme kredilerinde 24 aya kadar vade uygulanabilecektir” dedi.

Tarım Borç Transferi Kredisi adlı üçüncü destek programının detaylarını da anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu krediyle başka bankalardan yüksek faizle kredi kullanmış çiftçilerimizi Ziraat Bankamızda sağlayacağımız uygun şartlarla bu yükten kurtarmayı amaçlıyoruz. Üst limiti 5 milyon lira olacak kredinin faizi 9,75, vadesi 60 aydır” dedi.

Genç çiftçi, kadın çiftçi kredi limitlerinin 500 bin lira olduğunu söyleyen Erdoğan, bu limitin1 milyon liraya çıkaralacağını da bildirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.