Dolar 32,1825
Euro 34,9787
Altın 2.507,62
BİST 10.895,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 27°C
Az Bulutlu
Afyon
27°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 17°C
Cum 18°C
Cts 21°C

CHP’li Karabıyık ‘Türkiye’de çocuk’ gerçeğine dikkati çekti

CHP’li Karabıyık ‘Türkiye’de çocuk’ gerçeğine dikkati çekti
2

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Prof. Dr. Lale Karabıyık, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Türkiye’de çocukların yaşadığı ciddi sorunlara dikkati çekti.

Kurumsal Web Tasarım

BURSA (İGFA) – Türkiye’de çocuk gerçeğini yaptığı yazılı açıklamayla gözler önüne seren CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Lale Karabıyık, okulda olması gereken yaşta çocukları çalıştığı, erken yaşta evlendirildiği, evden kaçarak suça sürüklendiğini öne sürdü.

Karabıyık, 20 yıllık iktidarda olan AK Parti’nin nüfusun üçte birini oluşturan çocukların ışığını, gülüşlerini, hayallerini ve umutlarını yok ettiğini iddia etti. Çocukların ailelerin itildiği yoksulluk dolayısıyla sağlıklarını yitirdiğini belirten Karabıyık, açıklamasında “Ülkemizde yoksul fertlerin yaklaşık yüzde 45’ini çocuklar oluşturuyor ve ne yazık ki Türkiye’de çalışan çocukların, çalışma nedenlerinin başında yoksulluk geliyor. Bugün Türkiye’de neredeyse 250 bin çocuk istihdamda olduğu için eğitimine devam edemiyor. Çocuklarımızın bayramı olan bugünde öncelikli olarak konuşmamız ve çözmemiz gereken sorunlar bunlar” ifadelerini kullandı.

Çocuklarla ilgili izlenen politikalarda bu gerçeklerin unutulmamasını isteyen Karabıyık, öncelikle eğitim sistemini siyaset aracı olarak gören zihniyetin de değişmesi gerektiğini kaydetti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.