Dolar 32,3639
Euro 34,9576
Altın 2.325,43
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Parçalı Bulutlu
Afyon
23°C
Parçalı Bulutlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 20°C

CHP’lİ Ahmet Kaya: “Trabzon Atapark, Afganpark oldu”

CHP’lİ Ahmet Kaya: “Trabzon Atapark, Afganpark oldu”
2

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon’da mülteci sayısındaki artışa dikkat çekerek, “Parklarımız Afganlarla, Suriyelilerle doldu. Yan yana geldiğimiz bu insanlar kimdir, ülkemize nasıl gelmişlerdir, güvenlik soruşturmaları yapılmış mıdır? Bilmiyoruz. Şehrin göbeğindeki Atapark maalesef Afganpark oldu. Sınırlarımız yolgeçen hanına döndü. Bu sorun bir güvenlik meselesidir ve acilen kontrol altına alınmalıdır. ” dedi.

Kurumsal Web Tasarım

Ajans Pazar/ TRABZON İGFA- Trabzon Ortahisar ilçesinde bulunan Atapark’ı ziyaret ederek parkta oturan vatandaşlarla konuşan Kaya, “Vatandaşlarımız, Afganistan’dan gelen yüzlerce insanın hemen her gün bu parkta vakit geçirdiğini, buranın Atapark olmaktan çıktığını artık Afganpark olduğunu söylediler. Aynı ortamı paylaştıkları, yanlarında oturan yabancı kişinin kim olduğunu bilmedikleri için tedirgin olduklarını söylediler. Sadece burası değil, hemen ilerisindeki eski Avni Aker Stadyumunun olduğu yerdeki Millet Bahçesi’nde de aynı manzaranın yaşandığı biliniyor. Parktaki insanların yüzde 90’ı Afgan, Suriyeli, mülteciler.” dedi.

CHP’li Ahmet Kaya, bu konunun millet ve memleket için bir ulusal güvenlik meselesine dönüştüğünü belirterek, “Bu meseleye ırkçı bir yaklaşımla bakmıyoruz. Bu ülkeye herkes elini kolunu sallayarak gelememeli. Gelen insanın kimliği, kim oldukları, terörist midir, in midir, cin midir bunun tespit edilmesi lazım. Biz parkta kimle oturuyoruz, aynı havayı soluduğumuz aynı ortamı paylaştığımız bu insanlar kim? Ne zaman bizim ülkemize geldiler, nasıl ve hangi yollarla geldiler? Ülkemize gelirken bir güvenlik soruşturmasından geçirildiler mi? Bunu araştıran bunu soran maalesef yok. Ülkemizin sınırları yolgeçen hanına dönmüş durumda” ifadelerini kullandı. 

Kaya, “Biz yardım sever bir milletiz, düşkün insanlara yardıma muhtaç insanlara elbette yardım elini uzatacağız. Fakat bu insanların kimlikleri, kişilikleri, güvenilir olup olmadıkları konusunda da gerekli araştırmaların yapılıyor olması lazım. Elini kolunu sallayan herkes bu ülkeye gelmemelidir.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.