Dolar 32,3713
Euro 35,0024
Altın 2.325,92
BİST 9.099,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Açık
Afyon
23°C
Açık
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 25°C
Sal 22°C

CHP Balkan Masası komşu ülke çocuklarıyla buluştu

CHP Balkan Masası komşu ülke çocuklarıyla buluştu
2

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Kıbrıs, Balkanlar, Orta Doğu, Türk Cumhuriyetleri, ve diğer komşu ülke çocukları ile video konferans toplantısında bir araya geldi.

Kurumsal Web Tasarım

ANKARA (İGFA) – CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Balkan Masası Başkanı Faik Öztrak ve Balkan Masası Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan’ın hazır bulunduğu toplantıda, Kemal Kılıçdaroğluzoom bağlantısı üzerinden katılımcıları selamladı.

CHP Balkan Masası koordinatörlüğünde ve CHP’li yerel yönetimlerin katkılarıyla gerçekleşen toplantıda Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya ve Faik Öztrak’ın açılış konuşmalarının ardından, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kardeş belediyeler aracılığı ile Balkanlar’dan Türkiye’ye misafir gelen çocuklar ve yurt dışından bağlanan çocuklar konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Çocukların 23 Nisan ile ilgili şiirlerini, duygu ve düşüncelerini dinleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tüm çocuklar ile tek tek sohbet ederek bayramlarını kutladı.

Toplantı sonrası açıklama yapan Prof. Dr. Yüksel Özkan, “Türkiye’de Balkanlar’dan gelen nüfusun yoğun olarak yaşadıkları kentlerde, yerel yönetimlerimiz ile işbirliği içerisinde, kardeş belediyelerden çocuklarımızı konuk ederek “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” kutlanmaktadır. Geçtiğimiz yıl ilk kez bir araya getirilen çocuklarımız süreklilik ve sürdürülebilirlik ilkesi ile bu yıl tekrar bir araya getirilmiştir. CHP Balkan Masası olarak yerel yönetimlerimiz ile yaptığımız bu organizasyon her yıl artarak devam edecektir” dedi.

Milletvekili Özkan, Filistin’den katılan bir çocuğun “Cumhuriyetinizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e çok saygı duyuyoruz ve kendi mücadelemizde Atatürk’ü örnek alıyoruz” sözlerinin başta Genel Başkan Kılıçdaroğlu olmak üzere kendilerini fazlasıyla mutlu ettiğini söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.